Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

Tanítani kellene ; A jognak asztalánál
 

2007-12-07.
Ebergényi Németh Magda
Tanítani kellene

Van, ahol már szégyenlik az arcátlanul magas javadalmazást. Világszerete visszatetszést vált ki az a hatalmas szakadék, ami a szellem embereit és a fizikum szolgálóit minősíti. Nálunk más a helyzet, itt nem pironkodva ragadják meg a százezreket! Itt követelik, mert ez megjár nekik. Megjár nekik, akár a csalások árán kivívott hatalom. És hat a lom! Számtalanszor elgondolkodtat a szellemi gőg. Adott egy szűk, jól összeszokott csoport, aki nem a saját tudását és erejét használja a boldoguláshoz, hírnévhez, hanem a dolgoztatottakkal szerzi meg a vagyonát. Anyagilag teljesen leigázva kényszeríti ki a felsőbbrendűségét. Hogy miért? Olyan rendeletekkel szabályozza a munkavállalást, hogy a kiemelt szakmákhoz előírja az universitast. Tehát a húsz-, harmincéves tapasztalatokkal rendelkező gyakorlott embereket megalázva arra kényszeríti, hogy kiszolgálók legyenek. Gondoljunk vissza: milyen nehéz volt régen bekerülni egy egyetemre! A módozatokról nem beszélek... A minap ismerősöm megemlítette, hogy tanulni fog. Az igaz, hogy egy takarítócég területi vezetője és most a 12 éve végzett munkáját magas szintre emelik azzal, hogy tanítani fogják, hogy ő hogyan tanítsa a takarítást... A cégnek megéri a beiskolázás, hiszen a költségeket leírják.

Másik kis fiatal barátomat faggattam a tanulmányairól. Sok vizsgája lesz nagyon. Hogy mi lesz, ha nagy lesz? Ifjúságvédő... hogy mit tanul? Mindenfélét. Filmeket néznek, közben rajzolgat, tervezi az esti bulit, mert azért kemény dolog az az egyetem...

Van egy olyan érzésem, hogy amit a nyolc év alatt beleplántálunk abba a gyerekbe, azt írják felül itt jó pénzekért! Mert : a tudás hatalom - ha megfizetem. Már régóta semmi nincs ingyen. De: miért kell kizárni a középréteget?

Vagy: vegyük azt a sok államilag képzett munkanélkülit, akik a magas szellem indíttatására sem tudnak elhelyezkedni. Kidobott pénz. Ahogy a munkaügyi központok működése és a támogatott humánerő-forrás irodák is! Játszanak a kiszolgáltatottal, tesztelik őket, aztán arra sem méltatják a megalázottat, hogy megírják, ötven felett nem kell! A tudást nem a papír dönti el!

Minthogy azt sem, hogy a cselédnek kényszerített, vagy az alantasabb munkát végzők bérezése tizede a menedzserekének. Pedig az úri bulik mocskát ők takarítják el!

És van még valami, amit tanítani kellene: etika a neve...


A jognak asztalánál

Micsoda képmutatás, amit ez a rendszerváltó elit csinál! Mekkora gazságokat koholnak az igazságukkal! Elnézem ezt a sok szerencsétlen, létminimumon nyugdíjazott kisemmizettet. Szemetet hordtak, utcát sepertek s a szemetelők lenézték műveletlenségüket. Látom a sarkon zenélő kottaismerőt, aki vidította a sok korhelyt s most nincs munkahelye. Ha az utcát használja fellépésre, megbüntetik érte. Nem egyenlő a másik művésszel, mert nem jutott be a hivatásos együttesekbe. Maradt a kocsma, melynek mocskát szívta. A nagy fellépő-helyek nem betegítenek, ott meg bárki beléköthetett. Igen, csak a csőcseléknek zenélhetett. S ott vannak a biztonsági őrnek nevezett átképzettek, akik a multikért, bankárokért minimálbérért kockáztatják az életüket…Hazudni kénytelenek, mert a passzus aláírása nélkül a fizetésüket nem vehetik fel…bűnrészesek. Úgy, ahogy azok a vezetők, akik felveszik állományba a lenyugdíjazott katonatiszteket! Egyáltalán: hogyan lehet megengedni is ezt, hogy ők előbb nyugdíjba menjenek? ! Jogtalan előnyöket élveznek, mert kiszolgálták a mindenkori elitet. Tessék újra munkába állítani őket! Hiszen máig dolgoznak, mert el sosem fáradtak a „Nagy Testvér”árnyékában! Aki 30 évig autóbuszt, vonatot vezetett, az ezt miért nem illeti meg? Akinek negyvenen ültek a háta mögött és a volánnál kapott szívgörcsöt, az mit illetett? Csekély járulékot. A másik, aki a vállalati vezetőket furikázta, vitte a szeretőtől a családba, az együtt lopott urával, máig jól megél a kapcsolataiból, hiszen kéz,kezet mosott!
 

Ebergényi Németh Magda

 
Előző cikk:
2007-12-06. -
Hírösszefoglaló
Az amerikai szemtelenségnek és butaságnak valóban nincs határa
/Metz Éva/
Részlet: ...senkinek nem ártó szuverén országokat akkor támad meg Amerika nevetségesen átlátszó hazug ürügyekkel, amikor arra utasítást adnak neki Izraelből. Ugyanis ha véletlenül nem tudná még valaki, az összes közép-keleti „háborúk” kizárólagosan Izrael érdekében és annak utasítására jönnek létre.
Lap teteje Következő cikk:
2007-12-08. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ:
Beszéd Lomnici Zoltánnak, valamint beszéd a gazságszolgáltatásról és feladatairól

/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Lomnici Zoltán kapcsán érintve barátját, Salamon Berkowitz Moszad-ügynök gengsztert, a Tánczos Gábor elleni vérpert, a móri állami tömegmészárlás ügyét, a Kaiser Ede elleni szándékos, életfogytos gazságszolgáltatási vérpert, N. László állami meggyilkolását és Varga László móri vérbíró lemondását. KLIKK az oldalra!
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)
   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu