Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

A Kossuth Klub sem engedélyezi a Szociális Kerekasztal tanácskozását
 

2008-01-05.
Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal

Budapest, 2008. január 4. péntek

 

    A Kossuth Klub sem engedélyezi a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal tanácskozásának megtartását, jóllehet egy nappal korábban termet biztosított a civil szervezetek, szakszervezetek, vallásközösségek rendezvényének, azt követően, hogy megtiltották a MÁV Kórházban szombatra tervezett rendezvényüket – közölte a Kerekasztal szervezője péntek délután.

     Simó Endre elmondta, hogy a Kossuth Klub titkárságáról péntek délután telefonhívást kaptak, és tudatták velük, hogy mégsem adnak helyt a Kerekasztal országos tanácskozásának, mert azt „politikai rendezvénynek” minősítették, és a Kossuth Klub közhasznúsági alapszabálya nem teszi lehetővé ilyen összejövetelek befogadását. Arra a kérdésre, hogy miért minősítenek politikainak egy társadalmi rendezvényt, melyet civil szervezetek és szakszervezetek együtt tartanak, azt a választ kapták, hogy a „vezetés” döntött így.. (A Kossuth Klub igazgatója Lugossy Győző.) Írásban nem voltak hajlandók tájékoztatni sem döntésük hátteréről, sem indokairól.

     Mint ismeretes, a kormány illetékesei csütörtökön megtiltották, hogy a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal országos tanácskozást tartson a budapesti MÁV Kórházban a december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvénnyel szembeni társadalmi ellenállás megszervezéséről, pedig a MÁV Kórház igazgatósága előzőleg engedélyt adott az összejövetelre Podmaniczky utca 111. szám alatti II. emeleti tanácstermében. A Kossuth Klubbal pénteken kísértetiesen hasonló eset ismétlődött meg: vélhetően felsőbb nyomásra visszavontak egy már megadott engedélyt. A Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának szervezője szerint föltételezhető, hogy a Kossuth Klubra hasonló politikai nyomást gyakoroltak kormánykörökből, mint amilyent egy nappal korábban a MÁV Kórházra.

     Simó Endre ismételten leszögezte: a Kerekasztal tanácskozása társadalmi rendezvény mind a résztvevők körét, mind célját tekintve. Arra szolgál, hogy a társadalmi szervezetek, szakszervezetek, szakmai kamarák és más szerveződések közös stratégiát alakítsanak ki az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezése előtt utat nyitó december 17-i törvényről. „Azt szeretnénk elérni, hogy a törvény ne lépjen életbe, illetve, ha mégis életbe léptetnék, mielőbb hatályon kívül helyezzék, mert nem áll a társadalom túlnyomó többségének érdekében” – mondta.

     Simó súlyosnak minősítette, hogy egyesek korlátozni próbálják a szabad véleménynyilvánítás jogát, és olyan állami intézményeket használnak fel politikai eszközükül, amelyeknek feladata a társadalmi érdek szolgálata, nem pedig a pártpolitikai érdekek érvényesítése. Mint a MÁV Kórház esetében és a közhasznú Kossuth Klub esetébe is történik.  Megengedhetetlen, hogy befogják az emberek száját, miközben érdekeikkel ellentétes egészségügyi intézkedéseket, és egészségbiztosítási törvényt kényszerítenek rájuk – mondta.

     A Szociális Kerekasztal kénytelen volt rendezvényét újabb, immár a harmadik helyszínre áttenni: az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetében (EDDSZ) tartják meg, Budapesten, az V. kerületi Nádor utca 32. szám alatt, az I. emeleti Nádor teremben. Cser Ágnes elnök örömmel ad helyt a rendezvénynek, és maga is részt vesz rajta.

      Mivel a szervezők már nem tudnak mindenkit értesíteni az újabb helyszínváltozásról, 10 óráig a rendezvényüket megtiltó Kossuth Klub előtt várják a társadalmi szervezetek, szakszervezetek képviselőit, és ott is tájékoztatják a sajtót a történtekről. Az EDDSZ-ben kb. 10.30 órakor kezdődik az országos értekezlet.+++

 

Kiadta: Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal

06-30-5927371

 
Előző cikk:
2008-01-05. -
Az elhagyottak, és akikből még lehet valaki
/Molnár F. Árpád/
Részlet: Tudnak arról - mindenki a megfelelő mélységig, amíg a katonai és állami titkosszolgálatok összezárnak -, hol élnek, s hogyan hullanak el a legjobbak, ami ellen nem tesznek semmit, hiszen félnek. Gyávák és kicsik. Szürkék és tehetségtelenek.
Lap teteje Következő cikk:
2008-01-07. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ:
A Tánczos-ügy elkövetőiről, a médiamaffiáról és a gazságszolgáltatásról

/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Kik ölhették meg H. Zsófiát?; A médiamaffia szerepe; Izrael és a Tánczos elleni maffiaügy; Megvan az elkövető kézírása: elő a tanúkkal! KLIKK az oldalra!
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)
   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu