Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!
ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Csak az vész el… - Szöőr Anna strasbourgi beszéde

 

2008-04-22.
Szöőr Anna

2007-ben a Szlovák Nemzeti Tanács, a jogbiztonság álságos leple alatt, újra kőbe véste a Benes Dekrétumokat. Tette ezt annak ellenére, hogy történészek, jogászok és jóérzésű politikusok  második generációja tiltakozik több mint hatvan éve  a magyarság teljes jogfosztása, kultúr nemzetként való megsemmisítése, önazonosság tudatának megszűntetése, cselekvőképességének elvétele ellen. A Benes Dekrétumok 1945-től történő végrehajtása nem volt más, mint a Csehszlovákiában élő magyarok és németek csoportos elpusztítása hamis, koholt vádak alapján. A Dekrétumok  megerősítésének tehát nem lehet más célja, mint a kollektív bűnösség paranoiájának generációkon áthúzódó fenntartása.

Mi ez a magyarokat és németeket egyszerre, együtt sújtó, nemzedékek sorsán átívelő rémálom?

A bűnös nemzet érzete feszíti még ma is minden magyar ember lelkét, akár a csonka Magyarországon, az elszakított területeken vagy emigrációban él. A második világháborúban betöltött szerepünk történelem tanáraink által való félremagyarázása káoszt teremtett a tudatunkban, amelyet rosszul értelmezett alázattal próbálunk meggyógyítani. És gyógyulás helyett egyre jobban megbetegszünk. A bűntudat ébresztésének lassú, de biztos eredménye az önvád gerjedése, amely önpusztítóvá teszi a nemzetet. Hatvan éve nem kell otthonukból elüldözni az embereket, mert már alig van honnan és lassan nem lesz kit. Nincs szüksége a hatalomnak arra, hogy önpusztító ötleteket adjon, mert a társadalomban automatizmussá válik az önpusztítás.

Innen kell felállnunk akkor, amikor tragédiáink, tönkretett sorsunk és lelkivilágunk ellenére elhatározzuk, hogy mi mégis élni akarunk.

Virtuálissá tett határaink mentén indult útjára a Benes Dekrétumok elleni tiltakozás, amellyel a magára hagyott magyarság megmutatta erejét, élni akarását, jó példát adva az őt oly sokszor cserbenhagyó anyaországnak. Most e mostoha sorban felnőtt nemzet utasít vissza minden bűnbakot és haragot, hogy végre méltósággal együtt fejlődjön azzal, akivel összetartozik. És végre elindulhat a hatalmi helyett az emberi párbeszéd, mert sok jóérzésű cseh és szlovák van velünk, csak a hatalom árnyéka őket gondosan eltakarja. Szétszabdalhatatlan történelmünkben ugyanakkor jelenjenek meg arccal és névvel a valódi felelősök, mert mi békét kívánunk, de nem szőnyeg alá söprögetés által!  
 

          Szöőr Anna

          az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke


Szöőr Anna, a Civil Jogász Bizottság (CJB) elnöke

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-03-20. - HÍRHÁTTÉR TV: "Amit lélegzik ki, meg be, az is hazugság." - Wittner Mária és Gőbl György szónoklata a CJB-gyűlésen
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés apropóján összeült Civil Jogász Bizottság gyűlésén Wittner Mária, 1956-os halálra ítélt, és a legfőbb soproni emberjogvédő, Gőbl György hatásos szavai az "igazságügyi" szervek és a kormány, valamint Gyurcsány Ferenc gaztetteiről. (Videó+képek)

 

2008-03-14. - "Életfogytiglan!" - Tudósítás a Civil Jogász Bizottság tegnapi gyűléséről, melynek témája a Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés volt
/Molnár F. Árpád tudósítása/
Tartalom: A Hírháttér fényképekkel bővelkedő tudósítása és kommentje a CJB tegnapi üléséről, melynek témája a Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés volt.

 

 

 
Előző cikk:
2008-04-20. -
HÍRHÁTTÉR TV: A szerb államfasizmus bűneiről -
M. Szabó Imre CJB-eminens és dokumentumfilm-rendező Külügyminisztériumnál tartott beszéde a szerbiai magyarverésekről és titkosszolgálati üldözésekről, dúsítva Molnár F. Árpád filmben mellékelt, szerb állami vonatkozású tapasztalatairól szóló kommentárjaival
/Film: Molnár F. Árpád/
(Film, 11 perc+kép)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-04-22. -
BETILTOTT FILM! - HÍRHÁTTÉR TV: A zsidók és a világ barmai - Mérlegen a nacionalizmus

/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Cionista és hungarista, antiszemita és antimagyarita, zsidó és gój, azaz barom. Molnár F. Árpádot, a Hírháttér Média főszerkesztőjét betiltott, ám hétköznapi tényekről láthatják-hallhatják. (Film, 10 perc+kép)

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu