Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

Felemelem a szívemet
 

2007-12-10.
Ebergényi Németh Magda
Nem szeretem az ünnepeket, mesterkéltek. Ahhoz, hogy ünneplőbe öltöztessem a szívemet, nem kell karácsonynak vagy húsvétnak lenni. Tőlem mindig loptak az ünnepek - életet. Talán azért is ily keservesek nekem. Akiket szerettem, a nagy felemelkedések ragadták tőlem el.

A nagy születés állította meg több nagyszülőm, és szívemnek kedves lény szívét s a feltámadás ragadta magával Apám lelkét. Jönnek az ünnepek, amit megélünk egyre kevesebben, de igaz szeretetben!

Ünnepek.

Napokat jelölünk ki a szeretetre, beszélünk, papolunk lelkendezve, hogy pár napig lebegjünk lelkesedve. Ha végét járja az év, készülünk boldog áhítatban az új csalódásra. Ünneprontó vagyok, már nem várok csodákra, csak a hitemet őrizgetem ebben a tömeges magányban.

Már nem hiszem el, hogy a szeretet végtelen. Nem hihetem, hiszen Jahve, Allah, Krisna, Isten, mind a szeretet egy személyben, mi emberek az ő nevükben, az ő hitelességükben ítéljük, és öljük egymást oly bőszen!

Szeretetben?

A buzgó hit bizonyítékaként keresztes hadjáratok öldöklése vezetett a Szentföld felé. Keresztek, máglyák emlékeztetnek a farizeusok istenhitére. Krematóriumok átka nehezedik a világra, háborúk tüze szennyezi az ünnepeket.

Ölni a hatalomért, a Magasságos nevében!? Faragott bálványok otthonában gyónni meg a vétket, és emberadta isteni feloldozással vezekelni érte. Hirdetni szeretetet, megbékélést, és kerülni a másik tekintetét.

Ünnepek. Díszpapírba csomagolt, elmulasztott, mindennapos szeretetek.

Mindent be akarunk pótolni a kijelölt napokon. Makacs odafigyeléssel faggatjuk a másikat, és ebben a néhány napban észre sem vesszük, hogy amaz már beszélni sem akar! Félénken húzódik el a gyermek is a nagy kitárulkozás láttán, talán szégyelli az őszinteség látszatát. Már idegen tőle és a videón is kinevetné az élet oly szirupos történetét.

Nos, kellenek az ünnepek?

Igen, kellenek, mert ebben a nagy felemelkedésben tisztulnak a lelkek, mert ekkor érnek bennünk meg a nagy felismerések, mert ekkor ébredünk rá, mekkorák az elszalasztott lehetőségek!

Ünnep nélkül nincs megtisztulás, megújulás, elmarad a fájdalom és a gyógyulás. Kevés az ünnep, amely emlékeztethet vétkeinkre.

Egy évben legalább háromszázhatvanöt ilyen nap kellene, hogy mesterkéltség nélkül emelhessem fel a szívemet.
 

Ebergényi Németh Magda
 
Előző cikk:
2007-12-16. -
A Civilek a Nemzetért Mozgalom országos sztrájk- és tüntetésfelhívása
/Gőbl György/
Részlet: Mi civilek is szervezzük meg a zárási pontokat, csatlakozzunk, fogjunk össze a helyi gazdákkal! (...) Kérünk Benneteket, egy mondattal feltétlen jelezzétek, ahol szervezitek a kiállást. (...) A csatlakozásokat a "Nemzeti Hírháló" hir@nemzetihirhalo.hu, e-mail címre kérjük jelezni, ahol összesítve megjelenítik a helyszíneket.
Lap teteje Következő cikk:
2007-12-17. -
Cigányok és lapostetvek
/Nagy Sándor/
Részlet: Sorakoztunk, hogy bemehessünk a kitárt ablakaival szellőztetett, ám még napokig így is igen büdös osztályterembe. A szag emlékeztetett mindenkit: a magyar tiszta, a cigány koszos.

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu