Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

Feljelentés a fogyasztóvédelemnél az Auchan és a Tesco áruházak ellen
 

2008-02-21.
Molnár F. Árpád

Kecskeméti Kirendeltség
6000 Kecskemét, Deák F. tér 3.
6001 Kecskemét, Pf. 452.
Telefonszám: +36 76 513 765
Titkárság: +36 76 513 709
Telefax: +36 76 513 710
E-mail: bacsfogy@t-online.hu

Tárgy: Bizalmas feljelentés az Auchan és a Tesco Áruházláncok ellen

Tisztelt NFH Dél-alföldi Regionális Felügyelősége!

Panaszt szeretnék tenni a kecskeméti Auchan Áruház műszaki részlegén hosszú-hosszú hónapokon keresztül forgalmazott, átlagos eladási árán kb. 4-500 Ft-nyi fülhallgatós rádiói miatt, melyeket az Auchan nagy halomban árul a polcain, egy-egy kosárban. Több alkalommal több különböző típusú ilyen rádiót vásároltam, de egyik sem működött tovább egy napnál. Több volt, amelyik már a vásárlás pillanatában működésképtelen volt, amelyik pedig működött közülük, a következő hibákkal funkcionált, de soha sem tovább egy napnál:

   1. A fülhallgató fémcsatlakozója, amely a rádió testébe csatlakozik, olyan szinten volt használatra alkalmatlan, hogy nem volt szabab a rádiót szinte semmiféle mozgásnak kitenni, ugyanis a legkisebb mozdulat is hatalmas recsegés keretében vagy resetálta a rádió állomásbeállításait, azaz a rádió a kereső elejére ugrott, vagy pedig teljesen megszűnt az elektromos jelátvitel, azaz a rádió elhallgatott, amíg az ember úgy nem forgatta a fülhallgató bemeneti csatlakozó dugóját, hogy éppen érintkezve megindulhasson az elektromos jelátvitel a fülhallgató irányába..

   2. Az automatikus állomáskereső egyáltalán nem, vagy nagyon megbízhatatlanul érintkezett. Így a kereső gomb lenyomására gyakran semmit nem csinált a rádió.

   3. Ugyancsak az automatikus állomáskereső gomb - ha érintkezett - általában meg sem találta a következő állomást, illetve teljesen elhallgatott.

   4. Ugyanezen funkció alkalmazásba vételi kísérlete esetében gyakran előfordult, hogy a következő állomás megkeresése helyett az állomáskereső gomb reset gombként működött.

   5. A reset gomb megnyomásakor szinte egyik rádió sem végezte el az utasítást.

Tisztelt Felügyelőség!

A fenti esetekben - nagyon sok ismerősünkkel egyben - nem tettem feljelentést, tekintettel az áruk pár száz Ft-os eladási árára. Ugyanakkor érthetetlen számunkra, hogyan lehetséges, hogy Magyarországon éveken keresztül olyan üzletláncokban, amilyen az Auchan, büntetlenül és zavartalanul lehet árusítani széles néptömegeknek olyan termékeket, amelyekről szinte mindenki, aki vásárolt vagy hallott ezekről a termékekről, az vagy rájuk legyint, mondván, hogy nem működnek, vagy nevet rajtuk, hiszen mindenki tudja, hogy nem működnek, vagy pedig dühöngve a kormánynak és a fogyasztóvédelmi szerveknek a multikkal való korrupciós összefonódásai miatt átkozódik, ahol a vásárlók tömegei az utolsók.

Tájékoztatásul közlöm, hogy 2008 február 13-án, azaz a mai napon, ugyancsak Kecskeméten az Auchannel állítólag egy tulajdonosi háttérrel rendelkező Tesco Áruházban vásároltam egy újabb fülhallgatós rádiót, melynek ára 399 Ft volt. A rádió - melynek fényképét e levelemhez mellékeltem - típusa dyras, Model No. ASCR-100, mini Fm rádió.

A készülék már vásárlása pillanatától szinte teljesen működésképtelen, gyakorlatilag viszont tökéletesen használhatatlan. A műszaki problémái - amint a fenti esetekben pontokba szedtem - szinte teljes egyezést mutat, azaz a változatos műszaki hibák páratlanul széles skálájával rendelkezik, ahogyan elődei is, már amelyek működtek abban a pillanatban, hogy az ember kifizette értük a pénzt.

Az a tény, hogy ezek a rádiók - függetlenül azok márkajelzéseire - szinte vagy egészében egyazon árakon, ugyanazokkal a halmozott műszaki problémákkal kerülnek eladásra, felveti a szándékos és szervezett keretek között végrehajtott, hosszú időn keresztül folytatólagosan elkövetett bűncselekmények gyanúját, amelyek mögött vagy egyetlen, az Auchannel és a Tescoval összefonódott szervezett bűnözői hálózat áll, vagy pedig több, egymással árkalkulációk és konkrét célok szerint megállapodott, a jelek szerint eddig kivételes védettségnek örvendő bűnszervezet(ek), amelyek közös célja a használhatatlan termékek tömeges előállítása és forgalmazása, ezen keresztül pedig a gyors meggazdagodás.

Kérem az ügyben teljes körű vizsgálat megindítását, egyes vonatkozásokban pedig jogkör híján a részemre történő tájékoztatás megküldését arról, hol tehetek feljelentést az előállítói és forgalmazói háttér és háttérszándékok leleplezésére, és a törvényben előírt megtorló intézkedések megtételének elérésére.

Többet fizetni ezekért a termékekért nem vagyok hajlandó, és visszatérve a Tesco Áruházba, vissza kívánom kérni a pénzemet, elérve, hogy ezeket a rádiókat a továbbiakban - fussanak a látszat kedvéért akármilyen márkanéven - bárkinek eladhassák, akár csupán egyetlen darabot is! Ami másoknak veszteség, az nekem is az. Szeretném, ha levelemhez Önök - akiknek hivatalból kell cselekedniük - ugyanilyen módon viszonyulnának, azaz nem a multik szuicid módon halmozni kívánt fillérei, hanem a Magyar Köztársaság vásárlóinak embermilliói mellett kiállva.


Dyras rádiók a Tesco-ból, amelyek már eladásukkor működésképtelenek. Nem bűncselekmény már a kereskedelmi forgalomba bocsátásuk is?

Kérném a Tisztelt Felügyelőségnek a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb fellépését, az országban forgalmazott valamennyi ilyen rádió teljes körű átvizsgálását, és az összes létező ilyen rádió visszahívását, és a további forgalmazásuk örökre történő megtiltását, az áruházláncok példaszerű és elrettentés értékű megbírságolását, vagy ennél súlyosabb módon történő megbüntetését. A lakosságnak okozott kár nyilvánvaló módon eddig is több tízmillió Ft-ra rúghat, avagy még több. Nem lehet nehéz dolguk a vizsgálandó rádiók kiválasztását illetően, ugyanis

   1. már az eladási módjuk sem üti meg azt a mércét, ami egy működőképes és szabályosan becsomagolt termék esetében alighanem előírt.

   2. Az áruk teljesen - márkajelzésüktől függetlenül - általában teljesen azonos (mintha egy cég vagy egy lobbi gyártotta volna valamennyit).

   3. Ugyanazokkal a széles skálájú műszaki problémákkal rendelkeznek (mintha egy cég vagy egy lobbi gyártotta volna valamennyit).

Nem hiszem, hogy Magyarországnak el kellene jutnia az olaszországi színvonalra, ahol állami segédlettel a maffia forgalmaz olyan elektromos termékeket, amelyek már előállításuk pillanatában működésképtelenek, de amelyek bármilyen üzletben forgalmazhatók, érdekvédelem és jogi segítség pedig nem létezik, mert az államhatalmi körök és kapcsolataik szándékosan - egy-egy gépsor felállításával - a gyors meggazdagodás és szabad államhatalmi rablás érdekében építették ki a lakosság teljes egésze elleni hálózatot.

Kérem a lakosság védelmében kelt, és az Auchan, valamint a Tesco Áruházak elleni sürgős és lecsapásszerű ellenőrzést és vizsgálatot, továbbá a vizsgálat eredményeiről és fejleményeiről a tájékoztatás részemre történő megküldését.

E levélnek a média számára való megküldését, valamint az Internet számos igen forgalmas honlapján és blogján történő publikálását néhány napig - az Önök által eme áruházláncokban országszerte elvégzett, lecsapásszerű tettenérésük érdekében - késleltetem.

Üdvözlettel Molnár F. Árpád oknyomozó és tényfeltáró Internetes újságíró.
http://hirhatter.t35.com
Tel.: 30/919-6386 ; 76/320-450
Levelezési cím:
6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b.


Rádiók az Auchan-ből, amelyek már eladásuk pillanatában működésképtelenek. Hosszú-hosszú hónapokon keresztül minden fogyasztóvédelmi intézkedés nélkül árulhatták a multik, minden következmény nélkül.

 


 

Bár a bizalmas feljelentést 2008 február 13-án tettem, a bács-kiskun megyei fogyasztóvédelmi főfelügyelőség azóta sem válaszolt. Ezért levelet küldök a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, felhívva a figyelmüket fenti feljelentésemre és arra, hogy e feljelentést mostantól az Internet több frekventált pontjáról elérhetővé tettem. Kezdeményezem továbbá a NFH Dél-alföldi Regionális Felügyelősége elleni vizsgálatot abban az esetben, ha a levelemben megfogalmazott kiterjedt ellenőrzést és a teljes körű termékvisszavonást nem végezték el.

Molnár F. Árpád

 

 
Előző cikk:
2008-02-21. -
Isten, élet, erkölcs - Ebergényi Németh Magda 4 verse
/Ebergényi Németh Magda/
A verscímek: 1.Szirmok ; 2.A minden részeként..... ; 3.A hazugság kordont... ; 4.Utoljára
Lap teteje Következő cikk:
2008-02-22. -
A "magas lovon" Horváth Ágnes FENYEGET !
/T.Katalin/
Részlet: Fenyegetős szerepkörben működik, miközben a közös pénzből, a mi pénzükből telik a bandájának a reklámjaik népszerűsítésre, kiadványaiknak a mutogatására, annak népszerűsítésére. Arra, amire pedig senki, de senki sem kíváncsi.
   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu