Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető anyagokkal!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

KÖZLEMÉNY A  „KÖZHATALOM JOGSÉRTETTJEINEK EGYESÜLETE” MEGALAKÍTÁSÁRÓL

 

2008-03-09.
Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete
 

A jelenlegi  közhatalom évek óta hurcolja meg az alapvető jogaikat gyakorló polgárokat, sérti az emberek méltóságát, igyekszik megfélemlíteni az embereket, hogy elvegye kedvüket a bírálat megfogalmazásától  vagy az ország  jelenlegi sanyarú helyzetét okozó vezetés elleni fellépéstől.

 

Méltósággal emlékező, ártatlan, tisztességes és jószándékú embereket kiáltott ki fasiszta, randalírozó csőcseléknek. Vagy olyan embereket, akik demokratikus jogukkal élve nemtetszésüket fejezték ki az ország tönkretétele miatt tüntetéseken, vagy csak egyszerűen ünnepeltek, étteremben vacsoráztak, vagy éppen gyerekeikkel sétáltak. Mindez a 2006 őszén tapasztalt tömeges rendőri brutalitással és a megtorló eljárásokkal ért el soha nem látott méreteket. Több százan szenvedtek testi-lelki sérüléseket, több százan lettek elszenvedői koncepciós eljárásoknak.

 

Egyesületünket, a „KÖZHATALOM JOGSÉRTETTJEINEK EGYESÜLETE” néven azzal a céllal alakítjuk meg, hogy ezeknek a sérült, meghurcolt embertársainknak a sorsát figyelemmel kísérjük, őket felkaroljuk és egymással is összehozzuk, történetüket az igazság jegyében hozzuk a nyilvánosságra.

Célunk, hogy felnyissuk a magyar emberek szemét. Hogy megértsék itthon és mindenhol a világban: ma azok a honfitársaik, akik nem fogadják el a rájuk kényszerített keserűséget, szenvedést, milyen meghurcolásban részesülnek. Egyúttal reményt és bátorítást is szeretnénk adni mindenkinek, hogy ne féljenek élni az őket megillető  jogaikkal és ne hagyják megsérteni emberi méltóságukat.

Fontos, hogy a közvélemény ne csak egyoldalúan, a hatalom és a hozzá lojális sajtó torz tükrén át ismerhesse meg az eseteket, hanem maguktól a sértettektől.

Nyilvánosságra hozzuk a közhatalom által elkövetett jogsértéseket. És itt gondolunk a rendőri erőszakra, az ügyészség néha megdöbbentő hozzáállására a sértettekhez és a bíróságok néha példa nélküli elutasító vagy bűnösséget megállapító ítéleteire a civil  sértettek ügyeiben vagy sokszor felháborítóan enyhe, illetve felmentő ítéletekre a közhatalom alkalmazottaival szemben.  Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy eddig még egyetlen sérült, vagy önkényesen fogva tartott áldozat sem kapott kártérítést a 2006 őszi tömeges rendőri jogsértések során elszenvedett sérelmek miatt. Követeljük az áldozatok megkövetését és jóvátételét a hazai és nemzetközi jogi előírásoknak megfelelően. Ennek eddigi elmaradása megalázó az áldozatok számára és mélyen sérti az állampolgárok jogérzékét, igazságérzetét .

Nagyra becsüljük, köszönjük és példa értékűnek tekintjük Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkásságát a demokrácia védelme érdekében.

Ők a jog segítségével küzdenek az emberi jogainkért, a meghurcoltakért, mi a nyilvánosság lehetőségét kihasználva szeretnénk a magyar emberekkel és a nemzetközi közvéleménnyel az igazságot megismertetni. Hálával és köszönettel tartozunk a Ne Féljetek Alapítványnak és támogatóinak, segítségükkel a 2006 őszi rendőrterror számos áldozata jutott a szenvedések következményeit enyhítő támogatáshoz.

Lehetőségeinkhez képest segítjük a meghurcoltakat, támogatjuk őket a közhatalom által okozott sérülések terheinek viselésében.

  

Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete  szervező bizottság  
 

Budapest.2008.március 12.

 


Kapcsolódó anyagok a Hírháttéren:
2008-03-02. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: "Egyszerűen diktatúra" - Interjú Gőbl Györggyel
/Riporter: Molnár F. Árpád/

A tartalomból: Gőbl György a soproni civilek és civil szervezetek tagjainak egyik vagy a legkiemelkedőbb alakja, határainkon innen és túl egyaránt egyre ismertebb emberjogvédő. Vele készített interjút a Hírháttér a 2006 október 23-i és azt követő tapasztalatairól, munkájáról, a rendőrbűnözésről, a politikai pártokról és azok összefonódásairól.
KLIKK az oldalra!
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

2008-03-08. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: A sörözőben támadták meg őket - Szűcs Apor, a 2006-os októberi állami vérengzések áldozata nyilatkozott
/Molnár F. Árpád összeállítása/

Tartalom: Szűcs Apor 2006 október 23-án barátaival egy sörözőben ült gyanútlanul, amikor álarcos rendőrök a helyiségbe betörve megtámadták. Volt, akit közelről többször hátba lőttek, volt, aki életre szóló szemsérülést szenvedett. A gyűlölettámadás oka az volt, hogy léteztek.
KLIKK az oldalra!
  A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

 
Előző cikk:
2008-03-08. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: A sörözőben támadták meg őket - Szűcs Apor, a 2006-os októberi állami vérengzések áldozata nyilatkozott
/Molnár F. Árpád összeállítása/

Tartalom: Szűcs Apor 2006 október 23-án barátaival egy sörözőben ült gyanútlanul, amikor álarcos rendőrök a helyiségbe betörve megtámadták. Volt, akit közelről többször hátba lőttek, volt, aki életre szóló szemsérülést szenvedett. A gyűlölettámadás oka az volt, hogy léteztek.
KLIKK az oldalra!

A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-03-09. -
A fegyverek visszanéznek - Szemet szemért, fogat fogért
/Szeszák Gyula (olajügyész)/
Részlet: Izrael állam és hadserege viszont idegen hódítók a palesztinok földjén. A civil betelepülők,  [„alijázók”] pedig gyarmatosítók...

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu