Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

Levelek B-nek

2007-11-23.
Ebergényi Németh Magda
Ugye emlékszel, hogy mint űzött vad jöttem el? Mint száműzött hagytam ott a várost, melynek zegét-zugát ismertem. Kicsináltak rendesen s még én szégyenlettem! Muszáj volt újra kezdenem. Most itt vagyok megint a nagy igazammal és segíteni nem fog senki rajtam, mert itt görnyednek a hátak, simulnak a nyelvek és nehéz találni igaz embert! Inkább elkezdem. Tudod te is, hogy így ötvenesen már nehéz elhitetned, hogy még van erőd és még nem vagy teljesen selejt. Tanulnom kellett. Azt, amit a velem egykorú, bár nyugdíjasan is aktív oktatóm előírt. Biztonsági őr lettem. Az igaz, választásom nem volt. Az élet-diplomámat mindenütt lenullázták, a bennem élő harmóniát meg már régen floppyra írták.

Szerencsém volt, a nyolcadik helyre ideiglenesen felvettek, de csak három hónap után jelentettek le. Ez volt a próbaidő. A véglegesítés után kiderült, hogy nincs szabadság. Arra nincs pénz! Ha mégis pihenni szeretnék, akkor nincs fizetés! Kényszerből elfogadtam a munkaszerződést, hiszen máshol meg csak úgy alkalmaztak volna, ha kiváltom a vállalkozóimat. A szabadságot minden hónapban rendszeresen kiírták. Hogy mi volt a dolgom? Én nyitottam a gyár minden ajtaját, ellenőriztem a dolgozókat, átvizsgáltam a napi átlagban húszas nagyságrendben érkező kamion-szállítmányokat. Adminisztráltam, regisztráltam az eredményeket, a gyári postát átvettem, eljuttattam a címzettekhez, a személyforgalmat ellenőriztem, eligazítottam. Az üzem összes riasztórendszerét felügyeltem, két óránként minden helyiséget végig kellett járnom az épületben.

A 24 órás szolgálatnál törvényi előírás a 4 órás pihenő. Itt ilyen hely nem volt, higiéniaként az egyetlen a toalett elérhetősége,
amit ha használni akartam, tisztítani nekem kellett. Nyáron a tikkasztó forróságban nem hogy szódát, de vizet sem láttam.
A munkaruhámat kifizettették havonkénti levonásban. A gyári kétműszakos munkarend miatt 23 óra után lehetett leülni a monitorokat figyelni. Éjszaka meg jöttek a járőrkocsik ellenőrizni. Mindezt 380Ft/órás munkabérért, útiköltség-térítés nélkül. Egy év után már nem bírtam tartani a számat, szóltam a szabadság miatt. A főnök behívatott, hogy ne lázítsak, mert elégedettek a munkámmal.

Már voltam orvosnál, mert a 48 óra szabadidőm alatt képtelen vagyok kipihenni az állandó éjszakát, a zaklatott perceimet, a rettegést, ami a munkanélküliség miatt a fejem felett lebeg. Tudod Barátom rosszabb ez, mint a szeméttelep! Ott legalább tömörítenek! Ezekbe a szolgálatokba meg beszivárog minden bukott és nyugdíjazott katonatiszt, kirúgott rendőr. Mindegyik a múltjára való tekintettel kinevezi magát hol szolgálati,- területi,- netán szakmai igazgatónak! Akik meg nem férnek be ide, jó pénzen, fehér ingben őrzik a jognak épületeit, miközben zsebre teszik a múltjukért kapott nyugdíjakat! Ismerik, segítik, egymás érdekeit képviselik.

Hogy dolgomra visszatérjek: egy éjszakai ellenőrzés során , 0.30'-kor jött az ellenőrző szolgálat. Meggyőződtem a beléptetés lehetőségéről, utána az előírásnak megfelelően kimentem, beengedtem. Már amikor kiszállt az idegen, azzal kezdte, hogy mit várakoztatom, ez nem szolgálat-ellátás, ezért kirúgat. Letegezett, lekezelően viselkedett velem ez az idegen. Kioktatott, hogy ő jogi végzettségű, volt rendőrségi alkalmazott. Tudomására hoztam, hogy velem itt másfél éve elégedettek, ő meg új dolgozó, tartsa magát az etiketthez. Aztán kiabált, amit már én sem hagytam szó nélkül. Jegyzőkönyvet írt, amit nem voltam hajlandó aláírni és kiutasítottam a gyár területéről. A szolgálati naplóba rögzítettem az incidenst. Másnap, a szolgálat vezetője felsőbb utasításra elvitte a szolgálati naplót. Aztán ez a napló eltűnt. Két nap múlva hivattak és az igazgató új jegyzőkönyvet vett fel. Ragaszkodtam az addig közöltekhez és aláírtam, hogy nem fogadom el a vádakat. A fizetés napján vettem észre, hogy levontak tőlem 5 ezret. Nem hagytam annyiban és bementem az igazgatóhoz. Ott elém tett egy újabb jegyzőkönyvet, amelyben megmagyarázza, hogy azért vontak le 5 ezret, mert:

1. nem megfelelő etikai viselkedést tanúsítottam a felettesemmel szemben,

2. egyoldali véleményemet bejegyeztem a szolgálati naplóba.

Ezt a jegyzőkönyvet sem fogadtam el!
Egy bukott rendőr próbál megalázni?
Nem ijedtek meg a Kamara említésére sem. Finoman célozva megértették, hogy jobb lesz csendben lenni, vagy innen elmenni....
A Kamara ügyvédje, akit azért tartunk, hogy a tagokat védje, azt mondta, ez polgári peres ügy, munkaügyi bírósági....
Nos,... ezeket ismerem..... Ők mindent rendben fognak találni, hiszen a DR. Senkit nem lehet elítélni.
Mi, kisemberek keressük meg ezeknek a vérszívóknak a vagyont, az új házat, a külföldi, tengeren túli nyaralásokat.
Mi, kisemberek fogjuk be a szánkat, mert bűnrészességgel vádolhatnak, hiszen a kényszer szülte helyzet miatt aláírjuk a minimálbért és mi válunk áldozattá a jogállamban.
Mi egy külön rassz vagyunk és sajnos egyre jobban szaporodunk......
 
Előző cikk:
2007-11-21. -
Valamiért írom ezt
/Molnár F. Árpád/
Részlet: Ott folyt többek között a kábítószergyártás és tárolás is, a heroinhígítástól az extasy-gyártásig (melyeket mozgó laborokban, ugyancsak államilag védett szakemberek is szoktak gyártani), valamint az NBH által biztosított pénzhamisító üzemek is ilyen helyeken tevékenykedtek.
Lap teteje Következő cikk:
2007-11-23. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ:
Erzsébet híd: Feljelentés és vádbeszéd a rendőrség és az áligazságszolgáltatás ellen

/Molnár F. Árpád/
Részlet: A hamis vádakat annak ellenére egytől egyig, az utolsó pontig jóváhagyták és megerősítették, hogy ártatlanságomat filmfelvételekkel szerettem volna alátámasztani, és bizonyítékaimat halmozottan a bűnöző hatóság figyelmébe ajánlottam szóban és írásban egyaránt. A rendőrök ellen feljelentéssel élek...

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu