Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Most és mindörökké

 

2008-07-02.
Keztyüs Sándor

      Úgy tűnik, a múlt átka örökké kísérteni fog bennünket, a kifejezés legközvetlenebb értelmében. A román igazságszolgáltatás “vitézi” cselekedeteivel kapcsolatban már szót emeltem Nyílt levelemben (Hírháttér, 2008. június 3). Most azonban egy 71 esztendős ember korrupt meghurcolásáról szeretnék említést tenni.

       Gál Sándor, mivel jelentős összeggel megkárosították, feljelentést tett az azonosított bűnelkövetők ellen a nagyváradi ügyészségen. A konkrét adatokra támaszkodó feljelentést a főügyész helyettese, Diniţă Viorica Lenuţa vette át, aki garantáltan nem kitűnő szakmai ismeretei alapján vehette át a posztot, ugyanis a megmérettetésen csupán öt századdal teljesített túl a minimális követelményen.

      Kivizsgálás végett az ügy átkerült a nagyváradi rendőrségre, Brânduşan Valentina felügyelőhöz (a megfelelője: hadnagy). Az ügybe alaposan beavatott rendőrnő (valakinek el kell végeznie a szívesen vállalt piszkos munkát) állítása szerint ügyészi nyomásra, minden fondorlattal arra próbálta rávenni az idős embert, vonja vissza feljelentését, mert különben igen rosszul járhat, a törvény nem veszi figyelembe a kort. Gál Sándor azonban minden fenyegetésnek ellenállva tartotta magát a feljelentésben leírtakhoz.

       Az egész manipuláció legocsmányabb, de a lényeget leleplező kijelentése akkor hangzott el, amikor a vádlóból vádlottá átmanipulált idős ember megkérdezte, az unokájának is beillő rendőrnőt: Miért kellene visszavonnom a feljelentést? Mióta akaszthatják a gazemberek a tisztességes embereket? A rendőrnő nagy nyugalommal, cinikusan vigyorogva azt válaszolta: Mindig is úgy volt, mindig úgy is lesz.

      Végül a rendőrnő ügyészséghez történő felterjesztésében javasolta a Gál Sándor elleni büntetőeljárás azonnali megkezdését hamis vád igazolt tényállásával, amit az ügyész, mivel eredetileg is ez volt a célja, el is fogadott.

       Az idős ember mégis megúszta a megalázó ítéletet, ugyanis a bíróság – rendkívül ritkán történik meg – elutasította a vádiratot, és felmentette Gál Sándort.

      A dolog lényege azonban az, hogy a feljelentő örülhet, hogy ép bőrrel megúszhatta, s az elkövetkezőkben, ez lehetett a terv, többször is meggondolja, tegyen-e feljelentést kirablója ellen, aki korrupt rendőri és ügyészi manipulációknak köszönhetően elkerülhette a felelősségre vonást, tovább folytathatja a jól bevált praktikákat.

       A legkétségbeejtőbb azonban az, hogy egy huszonéves rendőrnő ki meri ejteni minden lehető módszerrel megzsarolt  ártatlan előtt, hogy mindig is és most is a gazemberek akaszthatják a tisztességes embereket.

       Ez a román rendőrség, igazságszolgáltatás jövője, hiszen még aljas, törvénytipró, a gazemberek, tolvajok, rablók pártjára álló bűnüldözőnek hitt mocsokság még karrierje legelején van.

   Keztyüs Sándor

 

 


 

A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-06-03. - Totális bűnszövetkezeti állami összefonódások Romániában - 9 hónap letöltendő a feljelentőnek
/Keztyüs Sándor (Románia)/
Részlet: ...a szekuritáté ügynöke volt, s talán ma is az, fizikailag bántalmazza... (...) Vádolom az ügyészeket, akik... (...) Vádolom a Bihar megyei igazságszolgáltatás intézményeit... (...) Jogosan beszélhetünk tehát – nem csupán az én esetemben – a törvények kijátszására létrehozott bűnszövetkezetről.

 

 

 

 

 
Előző cikk:
2008-06-30. -
HÍRHÁTTÉR TV: TABU:
Állami bűnszervezet és szexualitás - Botrányfilmünk 18 éven felülieknek!
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A REBISZ-esekkel összetűzésbe került Elter Zsanettől a média által teljesen agyonhallgatott politikai maffia bűnözéséről és szexuális, gyakran pedofil orgiáiról, érintve a Magyarországon államilag totálisan védett zsidó pedofil abúzusokat (visszaéléseket). (Film, 20 perc)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-07-02. -
Feljelentés előtt álló, törvénysértő bírók listája
/Sebők István (pártelnök)/
Részlet: Nálunk a bírók az elvégzett munkájukért felelősséggel nem tartoznak, ha hibáznak felelősségre vonás nincs. Ugyan a törvény erre lehetőséget ad...

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu