Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Multimilliókkal elbocsájtott részeg rendőr - Gőbl György, soproni emberjogvédő levele a Fejér Megyei RFK vezetőjének

 

 

2008-07-14.
Gőbl György (KJE-titkár)

Levelemet egy időben másolatban és titkos másolatban más címekre is elküldőm. Levelem nyilvánosságra hozatalával az ügy eltusolását, szeretném megakadályozni.

Sopron, 2008. július 13.


                                           A szebb jövő reményében, tisztelettel: Gőbl György
                                                                                     9400 Sopron Szellő utca 7. fszt.

 

Fejér Megyei RFK. V e z e t ő j é n e k!

Székesfehérvár

Tisztelt Főkapitány Úr! 
 

Információk alapján Ön, dr. Fekete Zsolt ittas vezetése ügyében – mint állományilletékes parancsnok – összevetve egy hasonló ügyben tett intézkedésével – amennyiben igazak az információk - teljesen eltérő jogértelmezésről tanúbizonyságot téve, ugyanazon cselekményt kettős mércével bírált el a két esetben.

Jelen esetben  Ön az érintett vezető, ezért válaszát várom az alábbi kérdések vonatkozásában:

1. Igaz-e, hogy dr, Fekete Zsolt a részére felajánlott alacsonyabb beosztást nem fogadta el, és ezért szűnt meg szolgálati jogviszonya?

2. Igaz-e, hogy dr. Fekete Zsolt szolgálati jogviszonya megszüntetésekor, a végkielégítés mértékét 100%-os mértékben fizették meg, ellentétben azzal a jogszabályi rendelkezésekkel, hogy ilyen esetben csak 50%-os mértékű végkielégítés megfizetésére lenne mód, ha egyébként nem merülnének fel olyan aggályok, hogy az illető nyilvánvalóan méltatlan a rendőri hivatásra abban az esetben, ha a rendőri szerv nem alkalmazna kettős mércét?

3. Hány effektív rendőrségi szolgálati évvel rendelkezett dr. Fekete Zsolt a szolgálati jogviszonya megszüntetésekor?

4. A 2007. nov. 27-i levele tükrében - amikor is B.A. volt kmb-s rendőr méltatlanságát állapította meg éppen dr. Fekete Zsolt és elmondása szerint „leégne a pofájáról a bőr, ha a történtek után kérné, hogy rendőr maradhasson” – miként értékeli azt a jogi helyzetet, hogy egy olyan személy aki méltatlannak tartja azt a rendőrt aki ittasan vezet, az erkölcsileg elfogadhatónak tartja, hogy az ő „jogértelmezése szerint is méltatlan magatartása ellenére” felmarkoljon 3 és fél millió forint végkielégítést?

5. Ki volt az a megyei rendőri vezető, aki a 3 és fél millió forint végkielégítés kifizetését engedélyezte egy a rendőri hivatásra az Ön és az ORFK vezetőjének jogértelmezése szerint is méltatlan rendőrfőtisztnek?

6. Vizsgálta-e, vagy vizsgáltatta azt Ön, hogy a baleset bekövetkezésekor egy olyan rendőrtiszt is a gépkocsiban tartózkodott, aki dr. Fekete Zsolt alárendeltje volt korábban, de jelenleg a FMRFK állományába tartozik, és úgyszintén ittas állapotban volt az eseménykor, és korábban Dunaújvárosban közlekedésrendészeti szakterületen volt rendőri vezető? Ha vizsgálat folyt, vagy folyik ez ügyben kérem tájékoztatását az ügy állásáról! Ha nem folyt és nem folyik vizsgálat, annak mi az oka?

7. Tervezi-e Ön, mint dr. Fekete Zsolt volt állományilletékes parancsnoka, hogy az elévülési időn belül méltatlansági eljárást indít a főkapitányság - és az ügyben érintett vezetőinek - tekintélyén esett csorba visszaállítása érdekében? Kérdezem ezt azért, hiszen amennyiben igazak az információk, a megyei rendőr-főkapitányság – amelynek személy szerint Ön az első számú vezetője - kettős mércét alkalmaz az alárendeltjei ugyanazon cselekedetei elbírálása során, amely több jogszabálynak a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményének a megsértését veti fel.

8. Kötelességének érzi-e az ügyben történtek miatt büntetőfeljelentés megtételét hűtlen kezelés és elöljárói hatalommal visszaélés bűntette miatt ismeretlen tettesek ellen, azzal egyidejűleg, hogy a kifizetett 3,5 millió forint költségvetési pénz visszakövetelésére a szükséges jogi lépéseket megteszi?

9. Történt-e rendőri intézkedés dr. Fekete Zsolt jogosítványának (az összes vezetési kategóriára kiterjedően) bevonására, ha nem, akkor miért nem?

10. A kormányzat által meghirdetett és a Rendőrség számára kötelezően végrehajtandó „zéró tolerancia” programjának tükrében Ön hogyan értékeli a történteket, megfelelőnek tartja-e az ügyben tanúsított munkáltatói intézkedések mind szakmailag, mind erkölcsileg elvárhatósági színvonalát?

Tisztelt Főkapitány Úr!

Önnek személyes felelőssége, hogy kivizsgáltassa az eset körülményeit a felettesei felé történő jelentés megtételével egyidejűleg. Nem vádaskodom, hogy a történtek személyesen az Ön engedélyével, az Ön tudtával, esetlegesen személyesen az Ön utasítására történtek, de amennyiben ez történt, akkor az ezzel kapcsolatos következtetések levonása minden magát erkölcsösnek és fedhetetlennek tartó rendőri vezető erkölcsi kötelessége kell legyen az ORFK által kiadott Etikai Kódex szellemiségének tükrében.

Amennyiben Ön erről az egész történésről nem teljes körűen volt az információk birtokában, abban az esetben is felvetődik azon közvetlen alárendeltjei felelőssége, akiknek a kötelessége lett volna Önt mindenről teljes körűen tájékoztatni, amely ugyan nem teljes mértékben menti az Ön hivatali helyzetét, de valamelyest nyilvánvalóan enyhíti.

Ebben az ügyben – amennyiben igazak az információk – rendkívül súlyos jogsértések sorozata eredményezte azt a végkövetkeztetést, hogy a rendőri vezetőkre (azaz önmagukra) jóval enyhébb és kedvezőbb jogértelmezéseket vonatkoztatnak egyes rendőri vezetők, mint az állomány többi részére. Ennek sorozatosan tapasztalhatóak a jelei, kezdve a rendőri vezetők pozitív és kollektív illetményeltérítésével, egészen a jelenlegi esethez hasonló botrányok gyors szőnyeg alá seprésével bezárólag.

Abszurd az is a történések tükrében, hogy egy megyei rendőr-főkapitányság vezetőjének és az ORFK vezetőjének jogértelmezése szerint méltatlannak bizonyult rendőri vezető pozitív irányú illetményeltérítésben részesült.

Tisztelettel várom minden felvetésre kiterjedően reagáló válaszlevelét a közérdekű adatokra való hivatkozással az üggyel kapcsolatban 15 napon belül.

Sopron, 2008. 07. 13.

                                                    Tisztelettel:Gőbl György

                                                 9400 Sopron, Szellő utca 7. fszt. 1.

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-05-07. - Gőbl György feljelentése az adatvédelmi biztos felé
/Gőbl György/
Részlet: ...a nyomozati szakban indítványoztam a rólam négy tévétársaság által és a rendőrség által készített felvételek beszerzését, ezt azonban a nyomozó hatóság két ízben is megtagadta. Arra hivatkozva, hogy van négy rendőr tanú.

 

 

2008-03-20. - HÍRHÁTTÉR TV: "Amit lélegzik ki, meg be, az is hazugság." - Wittner Mária és Gőbl György szónoklata a CJB-gyűlésen
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés apropóján összeült Civil Jogász Bizottság gyűlésén Wittner Mária, 1956-os halálra ítélt, és a legfőbb soproni emberjogvédő, Gőbl György hatásos szavai az "igazságügyi" szervek és a kormány, valamint Gyurcsány Ferenc gaztetteiről. (Videó+képek)
 

2008-03-02. - Gőbl György levadászott rendőrtrófeáiból (fényképekkel)
/Gőbl György fotói és levele - Hírháttér-kommentár/
Tartalom: Gőbl György fotóinak egész sorozata, tárlata tekinthető meg olyan szabálysértésekről készült fotókból, amelyeknek elkövetői rendőrök voltak. Minthogy a rendőrök osztatlanul vadásznak és sortüzelnek, csontot zúznak minden civil ellen, így nekünk is össze kell fognunk, hogy levadásszunk minden rendőrt, akit akár a legkisebb szabálysértésen tetten érünk.

 

 

2008-03-02. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: "Egyszerűen diktatúra" - Interjú Gőbl Györggyel
/Riporter: Molnár F. Árpád/

A tartalomból: Gőbl György a soproni civilek és civil szervezetek tagjainak egyik vagy a legkiemelkedőbb alakja, határainkon innen és túl egyaránt egyre ismertebb emberjogvédő. Vele készített interjút a Hírháttér a 2006 október 23-i és azt követő tapasztalatairól, munkájáról, a rendőrbűnözésről, a politikai pártokról és azok összefonódásairól.
KLIKK az oldalra!
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

 

 
Előző cikk:
2008-07-12. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ:

Félix Péter, a zsidó kisebbség képviselője nylonnal takarta a Turul-szobrot

/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségekért Egyesület képviselője, Félix Péter nylonnal takarta le a Turul-szobrot, mert azt nem bontották le. A műsorban beszélünk a Hit Gyülekezete ama akciójáról is, amikor gyülekezetük bejáratához bálványokat tiltó plakátokat helyeztek el. Kommentünk ezúttal kimondottan a Jézus Krisztus Tanításait követi.
KLIKK az oldalra! (7 perc)

A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-07-14. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ:

Lealjasuló barmok állati sorban

/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Álrendszerváltók, a megoldások helyett pótcselekvések, rosszindulat és gyűlölet. Egy leépülő, kulturáltságát és toleranciáját elvesztő "nemzet", mely akarva és akaratlan a sötétség isteneinek bábja, lábtörlője és eszköze. (Alan Silvestri, Oscar-díjas zeneszerző kiváló zenei aláfestésével.)
KLIKK az oldalra! (18 perc)
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu