Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Gőbl György feljelentése az adatvédelmi biztos felé

 

2008-05-07.
Gőbl György

Tisztelt Adatvédelmi Biztos Úr!

2007 október 26.-án 08 óra 45 perckor Budapesten az Erzsébet híd járdájáról a teljesen békés tömegből a rendőrség kiemelt, 12 órára előállított, és szabálysértéssel vádolt meg. Álláspontom szerint teljesen alaptalanul. Remélhetően ezt a bíróság is ki fogja mondani, mivel nyilvános bírósági tárgyalást kértem.

Még az Erzsébet hídon egy rendőr videokamerával felvett és felszólítottak arra, hogy mondjam el a személyes adataimat. (Név, anyja neve, szül. idő és hely, lakcím). A hang és mozgókép felvételének célját nem közölték velem, hozzájárulást nem kértek tőlem.

Az azonosításra tökéletesen megfelelő a személyigazolványom, amit az igazoltatásomkor átadtam, az végig náluk volt, csak a szabadon bocsátásomkor adták vissza. Kételyeimet tovább erősítette, hogy pár nappal az esemény után, az Országos Rendőrfőkapitány arról beszélt a tévében, hogy vizsgálják annak a jogi lehetőségeit, hogy a "visszaeső rendbontókat" kitilthassák az utcai demonstrációkról. Az a gyanúm, hogy ehhez előzetesen már készítik az adatbázist. Noha pontosan tisztában vannak vele, hogy pl, én sem vagyok "rendbontó". Egyben tájékoztatom, hogy 2006 október 23-i események kapcsán koncepciós eljárás folyik ellenem. Ezt azért merem kijelenteni mert a nyomozati szakban indítványoztam a rólam négy tévétársaság által és a rendőrség által készített felvételek beszerzését, ezt azonban a nyomozó hatóság két ízben is megtagadta. Arra hivatkozva, hogy van négy rendőr tanú.

2008. március 15-én délutáni órákban Budapesten a Dohány utcában igazoltattak és akkor ismételten videóval rögzítették az igazoltatást és az okmányaimat.

A vizsgálat kérem terjedjen ki arra, hogy ezeknek a felvételeknek mi lett a sorsa, hol tárolják mely hatóságok kaptak belőle másolatot, ez jogszerűen történt-e, és kérem a vizsgálat eredményéről tájékoztatásomat.

Kérem a Tisztelt Adatvédelmi Biztos Urat, hogy a fenti ügyeket vizsgálja ki, ha lehet sürgősségi eljárással, és tájékoztasson annak eredményéről engem is, és a széles nyilvánosságot is média által.


Sopron, 2008. május 06.

                                            A szebb jövő reményében: Gőbl György
                                                               9400 Sopron Szellő utca 7. fszt. 1.

Kérem Adatvédelmi Biztos Urat, hogy e-mailem megérkezését visszaigazolni szíveskedjék.

 


 

A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-03-20. - HÍRHÁTTÉR TV: "Amit lélegzik ki, meg be, az is hazugság." - Wittner Mária és Gőbl György szónoklata a CJB-gyűlésen
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés apropóján összeült Civil Jogász Bizottság gyűlésén Wittner Mária, 1956-os halálra ítélt, és a legfőbb soproni emberjogvédő, Gőbl György hatásos szavai az "igazságügyi" szervek és a kormány, valamint Gyurcsány Ferenc gaztetteiről. (Videó+képek)

 

2008-03-02. - Gőbl György levadászott rendőrtrófeáiból (fényképekkel)
/Gőbl György fotói és levele - Hírháttér-kommentár/
Tartalom: Gőbl György fotóinak egész sorozata, tárlata tekinthető meg olyan szabálysértésekről készült fotókból, amelyeknek elkövetői rendőrök voltak. Minthogy a rendőrök osztatlanul vadásznak és sortüzelnek, csontot zúznak minden civil ellen, így nekünk is össze kell fognunk, hogy levadásszunk minden rendőrt, akit akár a legkisebb szabálysértésen tetten érünk.

 

 

 

2008-03-02. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: "Egyszerűen diktatúra" - Interjú Gőbl Györggyel
/Riporter: Molnár F. Árpád/

A tartalomból: Gőbl György a soproni civilek és civil szervezetek tagjainak egyik vagy a legkiemelkedőbb alakja, határainkon innen és túl egyaránt egyre ismertebb emberjogvédő. Vele készített interjút a Hírháttér a 2006 október 23-i és azt követő tapasztalatairól, munkájáról, a rendőrbűnözésről, a politikai pártokról és azok összefonódásairól.
KLIKK az oldalra!
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

2008-02-18. -
Gőbl György és Molnár F. Árpád feljelentései az SZDSZ választási csalása ügyében
/Gőbl György - Molnár F. Árpád/
Részlet: ...én is külön feljelentéssel kívánok csatlakozni a hatékonyabb eredményesség elérése érdekében, hiszen ügyészségeink és bíróságaink mindenekelőtt tekintik az erőviszonyokat és a megbízásokat egy-egy határozat meghozatala előtt, melynek során sajnos nem ritkán legutolsó helyre kerül az igazság.

 

 
Előző cikk:
2008-05-06. -
HÍRHÁTTÉR TV: Közéleti beszélgetések -
3 film Sebők István pártelnök társaságában
/Sebők István (MNP-elnök) - Molnár F. Árpád/
A filmek címei:
1. Néhány szó Sólyom Lászlóról (7 perc)
2. A gyilkos Jelcin; politikusi fizetések, korrupció (7 perc)
3. Politikai üldözések és média-maffia (7 perc)
(3 film+kép)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-05-08. -
HÍRHÁTTÉR TV: Kőrösi Imre önmagáról, a vezető titkosszolgálatokról és Antall Józsefről -
2 film Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselővel
/Kőrösi Imre - Molnár F. Árpád/
Kőrösi Imre alighanem korunk maximum 3 legfőbb tényfeltárója között található. Vele beszélgetett a Hírháttér.
A filmek címei:
1. Kőrösi Imre az MDF-ben, majd nélküle (4 perc)
2. A vezető titkosszolgálatok Magyarországon és a Föld bolygón (a miniszterelnökök alávetettsége) (6 perc)
(2 film+kép)

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu