Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Kettős mérce a gazságszolgáltatásban - Szabálysértésért, ha civil, 20 ezer Ft büntetés, ha rendőr, feljelentésre is csak figyelmeztetés

 

 

2008-07-29.
Gőbl György (KJE-titkár)

Tisztelt Dr. Bencze József Országos Rendőrfőkapitány Úr!
 

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Hivatala 111-715-4/2008.Be ügyszámú levelét megkaptam és arra a következő észrevétel, panaszt teszem.
 

Meglátásom szerint kettős mércét alkalmaztak a rendőrök a HFR-727 és a HFS-589 forgalmi rendszámú járművek vezetőit csak figyelmeztetésben részesítették "mivel az érintett járművek vezetői az intézkedés során a helyszínre érkeztek" míg engem 20000 ezer forintra bírságoltak meg úgy, hogy én végig a járművem mellett voltam 2008. január 20-án Sopronban (lentebb eset leírás), az akkor nem volt enyhítő körülmény. És még egy észrevétel a  HFR-727 forgalmi rendszámú autó három kerékkel a járdán, a zebra előtt öt méteren belül míg a HFS-589 forgalmi rendszámú autó két kerékkel a járdán és a zebrán állt. A zebrán és a zebra előtti parkolás meglátásom szerint súlyosbító körülmény. Arról nem is szólva, hogy (valószínűsítem) rendőrtiszt az elkövető ez lenne a zéró tolerancia? Vagy vannak kiváltságosak? Mind két autó legalább fél órát állt szabálytalanul, ez a fényképek elkészítésének idejéből kiderül. Vagy az intézkedő rendőrök meg lettek félemlítve? A telefonon bejelentésem nyomán kiérkező rendőrök  első dolga az volt, hogy engem igazoltassanak!

Kérem az észrevételem, panaszom alapján a Tisztelt Főkapitány Úr által szükséges intézkedés megtételét és a lefolytatott vizsgálat eredményéről tájékoztatásomat.
 

"2008. január 20-án 11 óra 42 perckor a velem szemben intézkedő rendőrök először a gépjárművükkel szabálytalanul a forgalomtól elzárt területen parkolták le, megkülönböztető fényjelzést nem használtak. Ezzel Ők is szabálysértést követtek el. Ez azonban nem mentesít engem ezt tudom. Viszont felháborít a mai napig, ha arra gondolok, hogy négy gyermekes apa ként, januárban, vasárnap délelőtt, önkéntes társadalmi munka keretében az Albert házaspár által kezdeményezett országos aláírás gyűjtés keretében az autóm kampány kellékként használva aláírásokat gyűjtök  és az intézkedő rendőrök tettek amit tettek. A délelőtt folyamán a harmadik rendőr járőr ( az első kettőt nem zavarta tevékenységem) miután Ők is először szabálytalankodnak, a részemről elismert szabálysértést követően feltett kérdésemre, hogy figyelmeztetés vagy bírságolást kapok a válasz "természetesen bírság" volt a válasz. A felvetésemre miszerint Ők is szabálytalanul használták a forgalomtól elzárt területet, az volt a válasz "Ránk rendőrökre más szabály vonatkozik és intézkedés miatt lehet". 2008. január 24-i kapitányi fogadóórán is szóvá tettem ezt a számomra kifogásolt eljárást. A szabálytalanságot  elkövettem, de én el is ismertem. Farkas kapitány Úr meg magyarázza, mentegeti, szépítgeti, kozmetikázni próbálja a szabálytalanságot elkövető rendőrei etikátlan eljárását, és még fel is menti."

Az e-mailem megérkezését kérem e-mailen visszajelezni szíveskedjenek.

Sopron, 2008. július 16.

                                                A szebb jövő reményében: Gőbl György

                                                                              9400 Sopron Szellő utca 7. fszt. 1.

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-07-14. - Multimilliókkal elbocsájtott részeg rendőr - Gőbl György, soproni emberjogvédő levele a Fejér Megyei RFK vezetőjének
/Gőbl György (KJE-titkár)/
Bevezetés: Levelemet egy időben másolatban és titkos másolatban más címekre is elküldőm. Levelem nyilvánosságra hozatalával az ügy eltussolását, szeretném megakadályozni. (A képen: Gőbl György)

 

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-07-05. - HÍRHÁTTÉR TV: Mindőtöknek fegyházban a helye - 2006 őszén innen és túl
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Hogyan kezeljük a diffúzált és manifesztált rendőrségi- és lakossági sortüzes pszichopátiát, mely örvendez az ártatlanok megnyomorításán? Rendőri szexualitás. Sehol fel nem tárt titkosszolgálati módszerek, bizonyítottan életfogytos bűnszervezeti vezetés. (Film, 19 perc)
 

 

2008-06-27. - HÍRHÁTTÉR TV: Gazságügyi bűnözés Bács-Kiskun megyébe, -ből
/Kozenkay Jenő (kémelhárító) - Molnár F. Árpád/
Tartalom: A "szovjet" Sztravinszkij kiváló zenei aláfestésével Gergényi, Kubicsek, Kassai rendőrfőkapitányok és társaik morális alkalmatlanságáról és az ügyészséggel, a bírósággal, valamint többek között az MSZP-vel való bűnszervezeti összefonódásáról. Tényfeltárói jogok, kontra bűnözőjogok. Az MSZP megszervezett fegyverrablási ügyéről és egyebekről. (Film, 8 perc+kép)


 

2008-06-26. - HÍRHÁTTÉR TV: Gyilkosoknak szolgáltok - Rendőrképző és -taposó film a politikai gyilkosságokról
/Lakatos Pál - Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Hírháttér rendőrakadémiája nemcsak bátorságra neveli rendőrlátogatóit, de tükröt tartva pszichoterápiás közgyógyellátást is biztosít számukra. E filmünkben a rendőri állomány példaképe, Gergényi Péter és családja számára is különleges és mélyreható meglepetéseket tartogatnak. (Film, 9 perc)


 

2008-03-20. - HÍRHÁTTÉR TV: "Amit lélegzik ki, meg be, az is hazugság." - Wittner Mária és Gőbl György szónoklata a CJB-gyűlésen
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés apropóján összeült Civil Jogász Bizottság gyűlésén Wittner Mária, 1956-os halálra ítélt, és a legfőbb soproni emberjogvédő, Gőbl György hatásos szavai az "igazságügyi" szervek és a kormány, valamint Gyurcsány Ferenc gaztetteiről. (Videó+képek)

 

2008-03-14. - "Életfogytiglan!" - Tudósítás a Civil Jogász Bizottság tegnapi gyűléséről, melynek témája a Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés volt
/Molnár F. Árpád tudósítása/
Tartalom: A Hírháttér fényképekkel bővelkedő tudósítása és kommentje a CJB tegnapi üléséről, melynek témája a Gyurcsány Ferenc elleni feljelentés volt.


 

2008-03-02. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: "Egyszerűen diktatúra" - Interjú Gőbl Györggyel
/Riporter: Molnár F. Árpád/

A tartalomból: Gőbl György a soproni civilek és civil szervezetek tagjainak egyik vagy a legkiemelkedőbb alakja, határainkon innen és túl egyaránt egyre ismertebb emberjogvédő. Vele készített interjút a Hírháttér a 2006 október 23-i és azt követő tapasztalatairól, munkájáról, a rendőrbűnözésről, a politikai pártokról és azok összefonódásairól.
KLIKK az oldalra!
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

 

 
Előző cikk:
HÍRHÁTTÉR: Amit ír, a Történelem
2008-07-28. - HÍRHÁTTÉR TV: A globalizált Kozmosz - Ahol mindig volt a Hatalom
/Molnár F. Árpád által/
Tartalom: Meg fogjuk változtatni a világszemléletét. Meg fognak lepődni azon, amit hallanak. Felejtsenek el mindent, amit életük során tanultak, és lássák meg a legnyilvánvalóbb dolgokat. Aztán tegyék fel a kérdést: mi történt, hogy senki nem mondta? Mi történt, hogy a média mindent elhallgatott? (Film, 73 perc)
(A film megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-07-29. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Minden újságíró és blogger leverni való söpredék? - Az egyre szaporodó újságíróverésekről Nyíregyháza Jobbik-alelnökével
/Lipusz Zsolt (Jobbik-alelnök) - Molnár F. Árpád/
(Offenbach Orpheuszával.)
KLIKK az oldalra! (23 perc)
(Meghallgatható és letölthető!)

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu