Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Kik és hogyan hozzák létre a gazdasági válságot?

 

 

2008-11-06.
Kinda Lajos

Kik csinálják a gazdasági válságot? Hogyan csinálják a gazdasági válságot? Miért csinálják a gazdasági válságot?

Kezdjük az elején - Hol siklott félre a dolog?

1. Mi a kamat? (és a kamatláb?)

Ha egyáltalán normálisnak fogjuk fel a mostani gazdasági rendet, akkor nem kétséges, hogy a kölcsönadónak nem csak az általa kölcsönadott pénz jár vissza, hanem azon felül egy előre megállapított és kikötött többlet. Ezt nevezik kamatnak. Hogy ez számszerűleg mekkora összeg, az a kamatlábtól és a futamidőtől függ.

Mitől függ, hogy mekkora a kamatláb, ki dönti el?

Sokan hisznek benne, hogy a kamatláb kizárólag attól függ, hogy mekkora a kereslet a hitelekre illetve mekkora a kínálat, amolyan "önműködő" kereslet-kínálat dolog... Ebben biztos van igazság. Ugyanakkor a kamatlábat egyéb tényezők is meghatározzák, például az infláció. (Érdekes, hogy az inflációra megint számos dolog kihat, ami nagyban befolyásolja.) Ezen kívül nagyban meghatározza a hitelkockázat, vagyis részben a hitelezők "véleménye", hogy mondjuk egy ország jó adós lesz, vagy rossz adós. Szeret - nem szeret... Drágán kapják a pénzt vagy olcsóbban? (Remélem ebből is látszik, hogy pl. az infláció nyilvánvalóan természetes piaci mechanizmusok alapján befolyásolja a kamatlábat.)

Honnan ered?

A kamat egy meghatározott része a társadalomban élők és dolgozók munkájának. Pontosabban a munka által létrehozott "érték" egy bizonyos része. Az érték pedig lényegében mindaz aminek hasznát vesszük, vagy megterem a földjeinken, erdeinkben, vizeinkben, vagy valódi termelő és építő munka hozza létre, esetleg szolgáltatás.

Tehát aki kölcsönt vesz fel, az leginkább az általa létrehozott valós értékből fizeti a kamatot. (Úgy is fogalmazhatunk, hogy a "termelő", értéket előállító ember fizeti.)

Hogyan lesz egészséges keresletből beteges szükség?

Nagyon fontos megérteni, hogy hitelkínálat eredeti célpontja a pénzkereslet. Mostanra azonban a hitelezők nem a pénzkereslet számára állítanak kínálatot, hanem a pénzszükséglet számára. A kettő között óriási különbség van!!

Kereslet és szükséglet nem ugyanaz??

Nem. Ez az egyik nagy trükkjük. A pénz iránti szükséglete van például egy kisemmizett gazdának, betegnek, uzsora-áldozat kispénzű embernek, munkahelyről elküldött dolgozónak, stb. de pénz iránti keresletet csak az támaszt, aki valódi értéket (terméket, szolgáltatás, munkát) kínál eladásra. (Még az államnak is csak pénz iránti szükséglete van és nem kereslete!)

Hogyan kényszerítik ki a kamatot, ha már létrehozták a szükséget?

A gazdaság működtetéséhez pénzre van szükség, lényegében a gazdaság úgy mű ködik, hogy az áru és a pénz folyamatosan gazdát cserél. A piacon az árukat az emberek "elcserélik" arra az értékre amit korábban maguk előállítottak a munkájukkal. (Természetesen pénzzel kell fizetniük.)
Ha a gazdaság fejlődni, bővülni akar, akkor már nem elegendő a forgalomban lévő pénz, hanem a vállalkozóknak a bővítésekhez több pénzre lesz szükségük, hogy még ennél is több piacképes árut, terméket, szolgáltatást tudjanak létrehozni és piacra vinni.

Hogyan csinálják?

Mivel mindenki fizet kamatot (még ha személy szerint nem is vett fel hitelt, de attól még ott az államadósság) a pénz összegyűlik "valahol" és egyre kevesebb marad az embereknél, illetve így a gazdaságban is szűkös lesz a megforgatható pénz.

Aki értéket állít elő, aki teremt és dolgozik annak ennie is kell. Különösen érdeke pl. az termelőnek, hogy mielőbb túladjon árukészletén, főleg ha az romlandó. Egy korrekt, felelős vállalkozó aki sok családnak munkát és fizetést ad, nem teheti meg, hogy raktárban maradjon az árukészlete! Hiszen az áru adott esetben romlik, értéktelenedik ezért ritmusban kell tartani a dolgokat. Egy termelő adott esetben vásárló is, hiszen meg kell vennie a nyersanyagot, és a béreken kívül egyéb költségei is vannak, igen magasra szabott adókat kell fizetnie ,hogy a hatóság ne szüntethesse meg a vállalkozását. Miből fizessen a vállalkozó, ha nem tud eladni, mert nincs pénze az emberek többségének, illetve a potenciális vásárlóinak?

Hogyan kényszerítik ki a hitelezők a magas kamatot és a megalázó feltételeket, jelzálogot? (még az állam is térden csúszik egy kis hitelért)

Hogyan íratják alá az apró betűs részt? - Nagyon könnyedén, mert a szükség nagy úr.

Csak annyit kell tenniük, hogy kicsit visszatartják a pénzt (nekik nem sürgős hitelt adni) és máris megáll minden.

Amikor pedig a gazdaság megáll, azt "gazdasági válságnak" nevezik. Rajtuk kívül mindenki megszenvedi a válságot.

Gyengülő pénz, tömeges leépítések, munkanélküliség, elszegényedés, eldurvuló konfliktusok stb. Aki mindezt okozza annak egészen biztosan nem kell tartania az elszámoltatástól, hiszen csak tőlük függ, hogy adnak e hitelt a gazdaság újbóli beindításához.

A közvélemény szerint egy ilyen válság mögött sosincs szándékosság, mert ha ez így lenne, akkor változtatni kellene a jelenlegi pénzügyi rendszeren. A változást pedig nem szeretik az emberek.

Kik csinálják?

Az egyszerűség kedvéért nevezzük ezt a társaságot "Zs.B."-nak. ( Zsivány Bűnözők társasága )

Milyenek ők valójában?

 
A Háttérhatalom lelkülete a mesterséges butaság, az önzés, a cél nélkül is rosszindulat, a kapzsiság, a hamis dicsőség és a hatalom akarása
(Hírháttér-kommentár)

Ők elsősorban hitelekkel, pénzügyi és politikai manőverekkel és "színjátszással" foglalkoznak és sosem végeznek hagyományos értelemben vett munkát. Szeretnek énekelni és táncolni, általában nem néznek TV-t és nem hallgatják a rádiót sem. A műsorok szerkesztése sokkal közelebb áll hozzájuk. A mi világunk és értékrendünk (már ami maradt belőle) számukra nevetséges és szánalmas. Amivé válunk, (amivé formálnak) az is. Általában lenézik azt, aki nem tartozik közéjük, jellemzően kirekesztőek és bizony gőgösek is. Kigúnyolnak másokat hiedelmeik és vallásuk miatt, de az ő hitükön, a mi szemünknek furcsa és maradi szokásaikon nem tűrik a viccelődést. Érdemnek tartják azt, amit mi csak lopásnak hívunk. Kihasználják és megvetik azokat, akik a szolgálatukba szegődnek és tisztelik őket, gyakran nevetnek rajtuk. Kettős mércével mérnek a maguk javára. Nem tisztelik mások tulajdonát, sem földjét, sem hazáját, sem a keresztény embert, sem a keresztény vallást. (a többit sem)

Miért csinálják mindezt?

Amikor az emberek társadalmat alapítanak és megosztoznak természet adta kincseiken, közösen munkálkodnak és javakat teremtenek maguk és egymás számára, eközben társadalmi összterméket, közös értéket is létrehoznak. Alkotmányos és egyéb jogok (valláshoz, szabadsághoz, élethez, egészséghez, vélemény nyilvánításhoz, stb. ) alapján ebből mindenki részesül, érdemei szerint. Így biztosítják az emberek azt, hogy aki akar és tud, az tisztességben, becsületben tudjon élni, családját eltartani, gyermekeit nevelni stb.

Vagyis akik dolgoznak és értéket állítanak elő, azok ennek jogán, részvételükért kapnak megélhetést és lehetőséget a boldogulásra ebben az országban. Hiszen nincs más céljuk, mint szabad dolgos, tisztességes életet élni a saját, szabad hazájukban.

Ezzel szemben a "Zs.B." társaság a pénzrendszer természetellenes, visszás működéséből, a pénz kivonásából és felhalmozásából, a pénz visszatartásával, zsarolva kikényszerített hitelek kamataiból szereznek meg maguknak mindent a többiek kárára. Ők nem hoznak létre értéket, mert nem akarnak.

Mi várható? Ki tud ezen változtatni?

Pontosan nem lehet tudni. Ez számos dologtól függ.

Hányan fognak végre felébredni és elkezdik fáradhatatlanul kutatni a titkaikat, figyelni pénzgyűjtő csatornáikat? Hányan indulnak el sorra lerántani a leplet az szemünk előtt zajló gazdasági történések valódi hátteréről? Hányan vágnak majd bele autodidakta módon tanulmányozni a pénzügyi rendszer működését és azt közérthető nyelven publikálni? Kik és hogyan fogják feltárni a furcsábbnál furcsább, elhallgatott összefüggéseket, újra és újra nyíltan beszélve róluk? Kik fogják majd a bonyolult, rejtett trükköket kibogozni és napvilágra szórni a hazugságokat? Kik fognak majd vádolni és bizonyítani? Ítélkezni majd ki vállalkozik? Kik fogják lépten-nyomon hazugságon kapni a hitelesnek hitt forrásokat és nem hagyni szó nélkül? Kik fognak majd nyilvánosságot adni az elnyomottaknak, kisemmizetteknek, az önmagukért szót emelni képteleneknek?

A szolgáik közül, kik fognak a lelkiismeretükre hallgatni hozzám hasonlóan a gazdáik hazug szava helyett? Lesz e köztük akinek nem kell majd a júdáspénz?

Lesznek e egyáltalán emberek, akik önerőből ki tudják magukat vonni a média butító hatása alól és megszerzik a szükséges gazdasági és pénzügyi ismereteket? Akik mindezt már tudják, vagy csak most fogják elkezdeni megtanulni, azok csak beszélni vagy cselekedni is fognak?

Mindeközben "ők" majd mit fognak tenni? Nyugalommal, lenéző mosollyal az arcukon fogják hallgatni a vádakat, vagy elkeseredett dühükben a legkegyetlenebb eszközöket is be fogják vetni az igazságot feltárók és hirdetők ellen?

Mire számíthatunk? Lesznek akik kitartanak, akik már az elején feladják, vagy akik végül el sem kezdik a tanulást és a küzdelmet?

- Hát.. is-is..

- - -

A fenti elméleteket nem mi találtuk ki, azok könyvekben, előadásokban megtalálhatóak. Aki valóban szeretné megismerni a pénzügyi hatalom működését, az meg fogja találni a megfelelő forrásokat az alternatív közgazdasági könyvekben. Hány plázában van könyvtár? (Nem fura?) Ne szégyelljük kiváltani az olvasójegyet!

A pénzügyi szférát, pénzügyi rendszert számos hamis hiedelem és félrevezető elméleti háttér veszi körül. A titkolózáson, mély hallgatáson túlmenő félrevezetés természetesen szándékos.

Kizárólag a féltve őrzött pénzügyi titkok megismerése teremti meg az esélyt arra, hogy teljes folyamatában, összefüggéseiben ismerjük fel végre folyamatos kifosztásunk módját. Azért, hogy megláthassuk végre, hogy "hová tűnik a pénzünk" és ami még ennél is fontosabb: azt, hogy hogyan lehet visszavágni és végül legyőzni az ellenségeinket a saját fegyverükkel.

Rendszerváltások és véres vagy vér nélküli forradalmak hasztalanok, hiszen a pénzügyi rendszer újra és újra gyorsan magára talál, mint egy szétesett amőba.

Az önként, tudatlanságból működtetett pénzszivattyú, vérszívó módjára fejti ki hatását már évszázadok óta. Az ember dolgozik, fáradozik, miközben titokzatos pénzgyűjtő csatornákon keresztül ellopják tőle a munkája gyümölcsének már egyre nagyobb részét.

Valójában a média és a politika a tőlünk, ilyen módon ellopott pénzből fejleszti ki a tömegpusztító, uszító hazugságokat és trükköket! Lényegében minden hatalmi szerv, a különböző megfigyelő és manipuláló titkos szolgálatok és ügynökségek is a pénzrendszer alárendelt, parancsra cselekvő szolgái.

Az az igazság, hogy a pénzügyi rendszer működéséről megszerzett megfelelő tudás nélkül tényleg nincs semmi esélyünk és nem is tudunk változtatni semmin!

Nagyon fájdalmas lesz, ha erre még ennél is később döbbenünk majd rá.

Ezért kell közösen tanulnunk, megismernünk, lelepleznünk és összehangoltan cselekednünk, tovább adnunk közérthető formában az ismereteinket.
Ne feledjünk, hogy az az érték, amit mindenáron meg akarnak szerezni, nálunk van, mi dolgoztunk meg érte. Ezért önként, harc nélkül ne adjuk oda. Ne adjuk oda a pénzünket, a jövőnket! Inkább mondjuk azt: vegyétek el ha tudjátok!

Kezdetnek ajánlanánk egy könyvet elolvasásra, azoknak akik egyelőre még nem járatosak pénzügyi területen, de szeretnék egy kis motivációt kapni a tanuláshoz.

Szerző: Michael Ende
Cím: Momo

Továbbá a pénzügyi (háttér) hatalom által rákkal meggyilkolt Síklaky István professzor munkásságából megmaradt néhány töredéket: www.fennmaradas.hu

 

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-10-31. - Amikor a birka... - A farkastól kér segítséget
/Fort András/
Részlet: "Igazából az IMF fordult hozzánk, nem mi az IMF-hez, - hogy ne okozhassunk fertőzést a térségben." Még egyszer nézzük csak az utolsó mondat második részét: "...- hogy ne okozhassunk fertőzést a térségben."


 

 

2008-10-26. - HÍRHÁTTÉR TV: Isten vagy a Sátán Izraele? (videoklippel)
/Christian Crown - Molnár F. Árpád/
(Zene: Enigma)
Tartalom: Igaza van-e ama gyülekezeteknek, akik azt állítják, hogy Izrael Istené? A Moszad és a titokzatos Nagy Babiloni Szajha kapcsolata, valamint Izrael és a világ titkosszolgálatainak Babilon által biztosított tudatmódosító, időjárás- és földrengés-szabályozó eszközrendszere, bankrendszer, éhezés, média, ateizmus, szexualitás. (Film, 13 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

2008-10-14. - HÍRHÁTTÉR TV: A Hatalom így is hívta őket: Az illegálisok - A beszervezettekről és a beszervezetteknek
/Molnár F. Árpád/
(Zene: Christopher Young és a Crystall)
Tartalom: E filmünk megjelenése előtti vélemények szerint is kinek hátborzongató, kinek csodálatos, de mindenképpen egyedülálló. A titkosszolgálatok napi, belső életébe, Babilon és az Echelon örvénylő, veszedelmes világába, a Kozmosz és a Háttérhatalom lelki egyesüléseinek titkaiba nyerhetnek bepillantást, Ésaiás Könyvének 28. Részével, gyakran azokhoz szólva, akiket így is neveztek: Az illegálisok. És a film közben csaknem végig szól a zene. (Film, 40 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

2008-10-12. - HÍRHÁTTÉR TV: A Háttérhatalom és a Párt (médiája)
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: 100 éves, szinte egészében elrejtett felfedezések és találmányok. A háttérhatalmi média és esélyei. Ezen belül külön hallhatnak Széles Gáborról és az Echo TV-ről, a Kurucinfóról és helyzetéről, a Defend Kft.-s Földi László titkosszolgálati bűnözőről, a Jobbikról, Für Lajosról és Vona Gáborról, valamint arról, hogy az Echo TV betiltotta Vitéz Gálfalvi Gallik Bélának, Bicske polgármester-jelöltjének a Háttérhatalomról szóló tényfeltárása miatt saját műsorát. Az Emberiség tragédiája és kárhozata. (A képen Széles Gábor) (Film, 48 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-07-03. - HÍRHÁTTÉR TV: Magyar gazdaság és globalizációs hatalom
/Fenyvesi Theresa (Németország)/
Tartalom: Fenyvesi Theresa tanárnő, németországi születésű német állampolgár, világutazó, aki Afrika számos országában is huzamosabb ideig élt, a magyar mezőgazdaságról és agráriumról, valamint a háttérhatalomról. (Film, 18 perc)
 

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-06-11. - HÍRHÁTTÉR TV: Hogyan hozzuk rendbe a gazdaságot? - Film Torgyán József miniszterrel
/Torgyán József - Molnár F. Árpád/
(Film, 20 perc)

 

 

2008-05-17. - HÍRHÁTTÉR TV: Hogyan vigyük csődbe a gazdaságot?
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Gazdaságpolitikai gyorselemzés, ahogyan a kulisszák mögött zajlik. (Film, 7 perc+kép)

 

 

 

2008-04-29. - HÍRHÁTTÉR TV: Csőd előtt a magyar gazdaság - Beszél a Magyar Néppárt (közgazdász) elnöke
/Sebők István - Molnár F. Árpád/
Tartalom: Sebők István, a Magyar Néppárt (MNP) elnöke (közgazdász) az államadósságról, a külföldi tőkéről és annak motivációiról, a Fidesz bukásának okairól, a stabilitáshoz szükséges gazdasági intézkedésekről, a bankok kemény megadóztatásáról és a magyar gazdasági csődről. (Film, 8 perc+kép)

 

 

 

 
Előző cikk:
2008-11-05. -
Rendőrbőség, pénzhiány, nemzeti ünnep, SZDSZ
/Thürmer Gyula (pártelnök)/
Részlet: Rendőrökből most már jól állunk! Lehet, hogy enni lassan nem lesz mit, de rendőr az van. Igaz, hogy nem az utcán, nem a hétköznapokban, hanem a tüntetéseken, az állami ünnepeke, de mit kicsinyeskedünk?

Lap teteje

Következő cikk:
2008-11-06. -
HÍRHÁTTÉR TV:
Nemi erőszak és prostitúció - Út a Pokolba... (videoklippel)
/Christian Crown - Nagy Sándor (Naleksz) - Molnár F. Árpád/
(Zene: Chris Rea)
Tartalom: Az elektromágneses stb. világuralmi Háttérhatalom konstrukciójában is a rendőri szexuális bűnözést is érintjük Elter Zsanett kapcsán, és szólunk arról, megadóztatható-e a prostitúció. Christian Crown erkölcsi szavakat intéz a politikusokhoz, a filmbejátszások és a feliratok pedig - mint annyiszor - most is külön életre kelnek, miközben végig szól Chris Rea világslágere. (Film, 11 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu