Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

Levél Ildikótól
 

2007-12-12.
Ebergényi Németh Magda
Levelet hozott a posta. Vastag, színes levelet. Ilyent még nem kaptam soha. Meg a feladóját sem ismertem soha. Az ország, ahol feladták: India, közelebbről Bihar.

A sok papír közül egy régi kép esett elém s ráismertem a feladóra: Ildikóra. Kicsi, bogárszemű, élénk tekintetű harmadikos tanulómra. Emlékeztem könnyes, esdeklő arcára, amint bátorítást várva kapaszkodott az anyjába és könyörögve kérte, hogy vigye el innen. Vigye messzire!

Ma is mélyeket lélegzem, ha arra a jelenetre emlékezem. Súlyosan megalázták a többiek. Julika hajában sertéket talált a védőnő és elsőként Ildikót hívatta magához vizsgálatra. A kislány engedelmesen tűrte a vizsgálódást. Aztán meg is találták a baj okozóját, egy mosdatlan, ápolatlan fiú személyében. Ettől függetlenül az osztályban az a hír járta, hogy a tetvek terjesztője a kis roma.

Ildikó, amikor ráébredt az elhúzódások okára, teljesen összeomlott. Róla gondolnak ilyent? Az ő fényes hajában, ha bogarak lennének, meghalna szégyenében! Az ő anyukája minden este ott állt mellette, amíg a fogát mosta, ruháját cserélte. Kicsi szíve óriásit csalódott az emberekben. A gyerekekben! Csak amíg adott, addig volt jó, de nem tudta megvenni egyikük szeretetét, barátságát sem.

A bőre színe akadály lett!

Az ő haja, ruhája tiszta, mint a lelke, ami most összetört végleg. Már a harmadik iskolából kívánkozott el. Sírva kapaszkodott az édesanyjába és esdekelve kérte, vigye el innen! Vigye el ebből az országból egy olyan hazába, ahol ő is olyan, mint a többi kisgyerek. Ahol a bűn eredendően nem tőle ered, ahol nem mutogatnak rá gúnyosan a többiek!

Szinte belebetegedtem ebbe a kis újkori Nyilas Misibe és most tizenöt év elteltével is könnybe lábadt a szemem!

Ám most gyönyörű nő képét vettem a kezembe, aki csupa boldogságról ír nekem. Nemrég fejezte be a képzőművészeti egyetemet, a kiállításairól is küldött képeket és édesanyjáról, aki kicsit testesebb, de ma is szép asszony.

A képei a régmúltban gyökereznek. Alföldi gulya oltja szomját a gémeskútnál, bárányok legelnek a délibábnál. India szép és megbecsült otthona, de a haza, az valahol itt maradt a Kárpátok alatt.....

 
Előző cikk:
2007-12-12. -
Zsidó bűnözés, cigánykérdés, a gárda és néhány nyakas vonalkód
/Molnár F. Árpád/
Részlet: Miközben a zsidók, az oroszok, a németek, az amerikaiak leuralták az országot, elszedték a földeket, zabálják a közpénzeket, a jobb- és baloldal kezeivel törvényeket hoznak a saját védelmükben, 1990 óta nemzetközi szervezés és védelem mellett kiirtottak közelítően több ezer embert...
Lap teteje Következő cikk:
2007-12-13. -
Ahol a cigány mintamagyar, a magyarok pedig egytől egyig disznók
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Nagy szájúak kollektív gyávaságára, azaz kollektív bűnére: tehát a legalsóbbrendűeknek; A saját anyjukat is, ha azt sejtik, esetleg valami bajuk eshet; Üzenet azoknak, akik éppen eleget tudnak, de egy döglött macskát sem lehetne rájuk bízni, olyan gyávák, ezért megbízhatatlanok.

   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu