Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Nem kell Fidesz-bolt ; Demszky és a közlekedés


 

2008-12-09.
Thürmer Gyula (a Munkáspárt elnöke)

Nem kell Fidesz-bolt!

Szociális bolthálózat megszervezését tervezi a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Az első üzlet a Ferencvárosban nyílna meg. – közölték a szülőatyák a múlt héten. A vásárló szempontjából a dolog lényege ugye az, hogy a nagy üzleteknél olcsóbban kapnának krumplit, almát, hagymát, mézet, vagyis azt, amit a magyar gazdák megtermelnek. Az áron, az olcsóságon van a hangsúly. A kispénzű vásárlók többségét ugyanis a nemzeti vonatkozás nem nagyon foglalkoztatja, amit világosan mutat az a tény, hogy olcsó áron szinte bármit hajlandóak megvenni a multiknál. Van azért persze néhány apró kérdés vásárlói oldalról is. Elég olcsók lesznek-e Fidesz-Magosz-boltok? Mekkora mennyiséggel tudnak előállni? Mennyire izgatja majd ez a multikat? Az eladók, azaz a gazdák szempontjából a lényeg az, hogy a termékeiken legalább kicsiben túladjanak, ha kell dömpingáron is, mert nagyban eladni egyébként teljes képtelenség. Az akció tehát nagyon önzetlennek tűnik, de nem az. És akkor még itt van a párt, azaz a Fidesz. A Fidesz, mint párt, illetve a Magosz politizáló szárnya nyilván a választók rokonszenvére számít. Az egész ötlet persze nem új. Volt már itt MDF-piac, nem egy faluban próbálkoztak olyan üzletekkel, amelyek beszerzési áron értékesítették a portékájukat. Az üzemeltetési költségeket valaki így is kifizette, de lehet, hogy nem a vásárlók. A dolog lényegét azonban sem az egyik, sem a másik nem változtatja meg. A dolog lényege pedig az, hogy Magyarországon kapitalizmus van, ráadásul gyarmati kapitalizmus, és a magyar kereskedelmi hálózat zöme külföldi készben van. És még egy apróság! Ezt a helyzetet a jelenlegi kormány megtűri, üdvözli, sőt támogatja. A Fidesznek és a Magosznak nem a Magosz-gazdák krumpliját vagy almáját kellene külön boltokban árusítani. Ebben sohasem lesznek versenyképesek. Nekik a gyarmati kizsákmányolást kellene mindennap leleplezniük, a magyar kormány népellenes kereskedelmi politikáját, Gyurcsányék lefekvését a multiknak. Perspektívát kellene adniuk az embereknek és nem ideiglenes kampányokkal álmegoldásokat ajánlgatni amúgy is szerencsétlen embereknek.  
 

Sok az autó!?

Édesapám! Nyakra-főre csak panaszkodtok, ahelyett, hogy dolgoznátok. Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! E kedves szavakkal egy lelkes művezető zárta le a munkahelyi vitákat egykor, amikor diákként nyáron, egy építkezésen dolgoztam. Na, de az a szocializmus volt, ma meg ugye állítólag demokrácia van, nem illik a tudatos állampolgárt ilyesféle szövegekkel kábítani. De mégis megteszik. Sok az autó! Ezt a velős és bölcs megállapítást magától a szamizdat-világ lovagjától, az egykori „demokratikus ellenzék” hősétől, Demszky Gábortól tudtuk meg, aki húsz éve valami félreértés folytán Budapest főpolgármestere lett. A kimerítő választ arra a kérdésre adta, hogy Budapesten miért nem lehet közlekedni. Feltehetően sok mindent nem lehet még Budapesten tenni, de közlekedni biztosan nem lehet. Legalább is úgy, ahogyan a 21. századi Európában gondolná az ember. Még hogy sok az autó! Mihez képest? Londonban talán nem sok az autó? Igaz, ott a főpolgármester szellemesnek szánt replikák helyett cselekszik. Fejleszti a metrót, a buszt, elfogadható áron tartja a taxi-viteldíjat. Az eredmény nem marad el. Még a finnyás középosztály is inkább felül a buszra, vagy esetleg taxival megy, de nem viszi be a kocsiját a belvárosba. Nemcsak azért, mert ebben az esetben magas adót kell fizetnie. Azért is, mert a tömegközlekedés értelmes alternatívát nyújt, ugyanis tiszta, pontos, kényelmes. De nézz körül Bécsben! Ott talán nincs sok autó? A bécsi főpolgármester butácska megjegyzések helyett szervezi, szervezteti a közlekedést. Például a nagyobb utak egyirányúsításával, az utak szélesítésével, villamos-vonalak fejlesztésével. Ez persze nehezebb, mint bulvárlapokban szellemeskedni.  
 

A luxuskocsi

Demszky Gábor azért mást is tesz. Egyszerűen nem értem, hogy miként győzi idővel. A múlt héten levélben kérte a BKV vezérigazgatóját, hogy az illető úriember „ne járjon 22 milliós luxusautóval, amikor cége veszteséges és több tízmilliárdos adósságot görget maga előtt”. Tudod, nem az a megdöbbentő, hogy Demszky levelet ír. Az a megdöbbentő, hogy Demszky csak levelet ír, és nem kezdeményezi azonnal a kirúgását, páros lábbal. Az a megdöbbentő, hogy ezt az embert kinevezték a BKV élére. Akik kinevezték, nyilván tudták gyengéit. Az a megdöbbentő, hogy borítékolni lehet: a vezérigazgató is marad, a kocsi is marad, esetleg más konstrukciót alkalmaznak, azaz más trükkel csapják be az embereket. Az a megdöbbentő, hogy a BKV-főnök története nem a kivétel, hanem ez az általános, ez a szabály a mai tőkés Magyarországon.

Thürmer Gyula

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-12-03. - A válság java csak most jön
/Thürmer Gyula (pártelnök)/
Részlet: A Fidesz az utcára is kivitte a tömegeket, de sokak szerint ott is hagyta. Szó, ami szó, az emberek éreznek valamit, amit ma még nem mondanak ki. Érzik, hogy az ő helyzetükön egy egyszerű kormányváltás nem segít.


 

 

2008-11-30. - Gyanús antikommunizmus; új amerikai külügyminiszter
/Thürmer Gyula (a kommunista párt elnöke)/
Részlet: Akár ki is lesz az USA budapesti nagykövete, nem a magyar érdekeket képviseli Washingtonban, hanem az amerikai érdekeket Budapesten. (...) ...vezessenek luxusadót a gazdagokra, csökkentsék a szegények terheit...


 

 

2008-11-24. - Az uralkodó osztály tegye! - A sok évnyi szabad rablásért, fosztogatásért, gyilkosságokért...
/Fort András/
Részlet: ...a 12.5 milliárd eurós IMF hitelt is, - kártérítésnek kell tekinteni! (...) Dőzsöl tehát tovább az Uralkodó Osztály, és pökhendien utálkozik az egyszerű dolgozó embereken.
 

 

 

2008-11-23. - HÍRHÁTTÉR TV: Erkölcs és/vagy nemzet - Keresztyén szemmel a Hírháttér impromptu-jében
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Rövid, velős mondatokban a jelenlegi magyar erkölcsökről, a hazaszeretetről, a nemzeteszméről és annak a kuruc.info általi alakításáról, a keresztyénségről és a Kozmikus Testvériségről a Jézus Krisztus Tanításainak fényében, egészen fajunk utolsó napjaiig. (Film, 4 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

2008-11-22. - "Hazádnak rendületlenül!" - Rekviem † Toma Andrásért
/Oravecz Mihály (drágakő-szakértő)/
Részlet: Azért zárták idegszanatóriumba, mert csak így tudták izolálni (?). Gondolom,  továbbra is titok vette volna körül Toma Andrást, ha nem esik darabjaira a kommunista pártállam. De hát tudjuk hogy van ez: Isten malmai lassan, de őrölnek! (...) ...hogy egy embertől, akitől elvették úgyszólván az egész életét, hogy legalább bocsánatot kérjenek, ami minimum kijár bárkinek?

 

 

 
Előző cikk:
2008-12-07. -
HÍRHÁTTÉR TV:
Von a Gábor, von a cigány-show-ba
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A bal- és jobboldali szavazók történelmi mélységű morális sötétségbe süllyedtek az elmúlt két esztendő során. A vengrik értelmi felfogóképessége - választott politikai bálványaik miatt - ugyancsak kvázi példa nélkül álló. Az "A cigánybűnözés végső megoldása" című filmre a kornak megfelelően irdatlan igénytelen, csaknem kizárólag jobbik-párti válaszokra reagálva e filmmel is kultúrtörténeti, kabarészerű emléket állítottunk. (Film, 34 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-12-10. -
HÍRHÁTTÉR TV:
A magyarok története - Kapcsolatok a Hatalommal (videoklippel)
/Nagy Sándor (Naleksz) - Molnár F. Árpád/
Tartalom: Főleg titkosszolgálati, valamint tájékozottabbakká vált lovaknak a Suttogó a magyarság közeli jövőjéről, ahol nem a megnevezett készítőket illeti a valódi dicsőség.
(Film, 8 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu