Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

1. Szolidaritási tüntetés a szír nagykövetség előtt ;
2. Eltérő kapitalizmus

 

 

2008-11-11.
A Munkáspárt és Thürmer Gyula cikkei

 
Thürmer Gyula a szírekkel, Budapest nagykövetségénél
(A teljes méret letöltéséhez kattintson a képre!)

 

Szolidaritási tüntetés a szír nagykövetség előtt
 

Vasárnap szolidaritási tüntetést rendezett a Munkáspárt a budapesti szír nagykövetség előtt. A rendezvényen felszólalt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, a budapesti szír diplomáciai képviselet vezetője, a magyarországi szír és más arab szervezetek képviselői.
 

A rendezvényen az ellen tiltakoztak, hogy az amerikai hadsereg különleges alakulata a megszállt Irakból kiindulva két hete támadást hajtott végre Szíria területén. Az akció után az amerikaiak azt állították, hogy az Al-Káida logisztikai pontjára csaptak le, ám a terrortámadásnak nyolc polgári személy, köztük négy gyermek esett áldozatául.

A különböző arab hírszolgálatok jelentése szerint a vasárnap kora délutáni órákban az iraki határ irányából négy amerikai harci helikopter közeledett az Esz-Szukarijja falu határában levő építkezési területre, a szántóföldön landolt gépekből katonák ugráltak ki, majd géppisztolyokkal és robbanóanyagot dobálva válogatás nélkül tüzeltek a helyszínen tartózkodó emberekre.

A SANA szíriai hírügynökség jelentése szerint az amerikai támadásnak nyolc polgári halálos áldozata van, köztük egy férfi és négy gyermeke, valamint egy házaspár. Az At-Tisrín című damaszkuszi kormánylap azt írja, hogy az amerikaiak által szíriai területen végrehajtott fegyveres akció háborús bűntett, amiért Washingtonnak felelnie kell.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke táviratot küldött Bashar al-Assad sziriai államfőnek, s a Munkáspárt szolidaritásáról biztosította a szíriai népet.

-  -  -  -  -  -  -

Eltérő kapitalizmus - Thürmer Gyula cikke

Nem értem!

Nem értem! Nem értem, hogy kapitalizmus van Magyarországon is, Ausztráliában is, a tőke mégsem egyformán áll a dolgokhoz. Magyarországon befagyasztják a béreket, nem lesz 13. havi nyugdíj. Az ausztrál munkáspárti kormány viszont 10,4 milliárd ausztrál dollárt oszt vissza a dolgozó családoknak, és mintegy két és fél millió nyugdíjasnak még karácsony előtt. Továbbá 21 ezer dollár támogatást ad minden első lakásvásárló fiatalnak. Ne gondold, hogy mindez az ausztrál tőke jótéteménye. Az ausztrál dolgozók, az ottani emberek kiharcolják maguknak ezeket az engedményeket. Jó lenne, ha ezeket a híreket a haza napilapokban is lehetne olvasni. Talán éppen azért nem lehet, hogy nehogy a magyar dolgozók is kedvet kapjanak. 
 

Miért vagyunk mi rosszabbak? 

Jó, rendben, Ausztrália messze van. De nem tudom, hogy tudod-e: Ausztria itt van a szomszédban. Egy magyar kisváros, ilyen sok van, ne firtasd, hogy melyik, vezetője elmondja, hogy mi a különbség az idegenforgalom fejlesztésében a magyar kisváros és az osztrák kisváros között. Az osztrákoknál az idegenforgalmat komplex módón fejlesztik. Te, ezek rájöttek, hogy nem csak panzióra, Gösser sörre és Mozart-csokira van szükség, hanem, például jó helyi közlekedésre is! Nálunk a helyi közlekedést éppen visszafejlesztik. A határon túl örülnek, ha találnak egy elavult ipari vasutat, mindjárt kicsinosítják, néhány munkavállalót beöltöztetnek K.u.K.-vasutasnak, és máris mehet a nosztalgiavasút, amit csípnek a külföldiek. Nálunk egymásután rohadnak el, bocsánat, rohasztják el az osztrákokénál ezerszer szebb helyi vasutakat. De van itt más is! Ha az osztrák gazdának van egy kis bora, sajátsütésű kenyere, házi sajtja, kínálhatja vele a turistákat, s nem kell félnie attól, hogy fejbe vágja az adóhivatal. Nálunk sehol nem találsz a falvakban házi kolbászt, friss kovászos uborkát, nagymama szilvalekvárját, mert az adóhatóság gyakorlatilag bünteti. Szóval nem értem! A tőke sehol sem munkásbarát, de mindenütt ésszerűtlen. Miért lehet jól és ésszerűen működtetni a kapitalizmust Ausztráliától Ausztriáig, és miért áll meg a józanész a magyar határon? 
 

Magyarországnak nincs rám szüksége 

Magyarországnak nincs rám szüksége. – mondta a celldömölki piacon egy ötven év körüli asszony. A szocializmusban a vasútnál volt jó állásom, tanítottam. A vasúti gócpont ma már a múlté, a vasutasokat sem kell tanítani. Elbocsájtottak. Vállalkozó lettem, egy kis boltot nyitottam. Ahogy jöttek a multik, nekem is le kellett húzni a rolót. Eladó lettem, immáron a multinál. Sokáig nem kellettem a multinak. A multinak senki sem kell sokáig, csak ezt nem mindenki tudja azonnal. Kizsigereltek, belebetegedtem, munkaerőként már nem kellettem. Kitanultam egy új szakmát, biztonsági őr lettem. Nagyjából egyszerre voltam portás és éjjeli őr, ráadásul nő létemre. Ahogyan szokott lenni, kellett az állás a férfiaknak, kirúgtak. Leszázalékoltak, szociális segélyből élek. Most már bárhova is fordulok, senkinek sem kellek. Tudnék még sokat tenni, a városért, az emberekért, talán még az országért is. De Magyarországnak nincs rám szüksége.
 

Baj van!

Miért gondolta sokáig a magyar kormány, hogy nálunk nem lesz baj? Nos, azért, mert nálunk a gazdaság nagy része a külföldiek kezében van. Miért lett mégis baj Magyarországon? Nos, azért, mert nálunk a gazdaság nagy része külföldiek kezében van. Mitől reméli a magyar kormány, hogy rendbe jönnek a dolgok? Nos, attól, hogy még jobban elkötelezzük magunkat a külföldnek, hitelt veszünk fel az IMF-től. Mitől lesznek még nagyobbak a gondok? Nos, attól, hogy még jobban elkötelezzük magunkat a külföldnek, és hitelt veszünk fel az IMF-től. Gondolod, hogy a kormányban ezt nem tudják? Tudják! Éppen ezért csinálják. Hidd el, szívesen dicsérném én a kormányt, ha lenne miért. De akár tetszik, akár nem, a tény az tény marad. 2002 óta, amióta a szocialisták hatalmon vannak, egyre jobban függünk a nyugattól. Tudod, ha eladják a budapesti hőerőműveket nyugati cégeknek, s a szocik ezt tették, akkor Budapest fűtésébe semmi beleszólása sincs sem a kormánynak, sem nekünk, akik fizetjük az egyre drágább fűtést. Most pedig elkövetik a legmocskosabb és legtisztességtelenebb lépések egyikét, hitelt vesznek fel egy olyan uzsorástól, akiről mindenki tudja, hogy a legkegyetlenebb, legembertelenebb. És mindezt leg lehet tenni, anélkül, hogy bárki is bármit kérdezne tőlünk, állampolgároktól. Egyszóval, baj van.

Thürmer Gyula

 

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-11-09. - Az illuminátusok eredete és a Föld bolygót irányító hatalom - Átfogó levezetés
/Molnár F. Árpád/
Részlet: Babilon, azaz a Háttérhatalom imádja a jelképeket és mindenhová elhelyezi, ahová csak lehet. Az amerikai egy dolláros az elektromágneses hullámokkal kultikussá tett egyik legfőbb jelképet, a Jézus Krisztus Által Kinyilatkoztatott ördögi háromszöget (Sátán, fenevad és hamis próféta) és az orwelli, echeloni, homlokra pecsétet tett világrend mindent látó szemét és annak e világi, földönkívüli vezetőjét, a Sátánt kódolja, aki a világ trónján ül és hamarosan nyíltan színre lép.


 

2008-11-06. - Kik és hogyan hozzák létre a gazdasági válságot?
/Kinda Lajos/
Részlet: Rajtuk kívül mindenki megszenvedi a válságot. (...) Érdemnek tartják azt, amit mi csak lopásnak hívunk. Kihasználják és megvetik azokat, akik a szolgálatukba szegődnek és tisztelik őket, gyakran nevetnek rajtuk. Kettős mércével mérnek a maguk javára.

 

 

2008-11-05. - Rendőrbőség, pénzhiány, nemzeti ünnep, SZDSZ
/Thürmer Gyula (pártelnök)/
Részlet: Rendőrökből most már jól állunk! Lehet, hogy enni lassan nem lesz mit, de rendőr az van. Igaz, hogy nem az utcán, nem a hétköznapokban, hanem a tüntetéseken, az állami ünnepeke, de mit kicsinyeskedünk?

 


 

2008-11-04. - Mi a bal szemünkkel nézünk a világra
/Thürmer Gyula (a Munkáspárt elnöke)/
Részlet: Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel.


 

 

2007-11-07. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Munkáspárt kontra bírói tökéletesség; valamint: Összefogás a gyilkos és vérengző hálózatok védelmében
- Régi-új pápaság és inkvizíció: Hatalmi-, bírói politikai ítéletek a kritika minden formája ellen, azaz: Ne érintsd a hatalmasokat!
- Le a tényfeltárással és tényfeltárókkal!: Cenzúra és kirekesztés a politikusi- és befektetői pedofil gyilkoshálózatok védelmében
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád VMP3O vagy A felvétel letöltése

 

 

 
Előző cikk:
2008-11-10. -
"Az Egyesült Királyság Kormánya el fog taposni" - Rajna Mónika politikai üldözése
/Rajna Mónika/
Részlet: Az Egyesült Királyság Náci korrupt kormánya mindent megtett annak érdekében, hogy megöljön, eltakarítson, megsemmisítsen és megszerezze a tetves visszamaradott primitív országa ellen szóló bizonyítékokat. (...) Közölte, hogy minden publikálással a saját síromat ásom és majd az Egyesült Királyság Kormánya el fog taposni.

Lap teteje

Következő cikk:
2008-11-12. -
Az Emberiség ellenségeinek fekete listája
/A Hírháttér és Molnár F. Árpád/
Részlet: Az elévülhetetlen, (...) a Föld valamennyi államában legalább életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő, a Földet pusztított Emberiség-ellenes bűnözők fekete listája, az ítéletükkel, mely valami, melyet ránk mondtak ki, amiért képviseltük az Emberiség minimális érdekeit...

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu