Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Erdő - A magyar Lustiger
 

2008-11-02.
Nagy Attila

 


Jean-Marie Lustiger

Erdő Péter neve háromszoros ok folytán kerülhet együtt említésre Jean-Marie Lustigerrel, a 2007-ben elhunyt francia bíboros érsekkel. Mindketten a katolikus egyház helyi vezetői olyan korban, amikor Európán kívüli hatalom igázza le az „öreg kontinenst”. E folyamatban Párizs és Esztergom-Budapest ezúttal nem a keresztény Európa védőbástyái, hanem egy új világbirodalom kiszolgálói a keleti és nyugati végpontokon.

 

Erdő és Lustiger, a magyar és a francia bíboros is tagja (volt) országa Tudományos Akadémiájának, Erdő Péter egyházjogászként, hamis tudományos háttérrel bűnrészese a mai jogállamban a politikai követelményeknek alázatosan engedelmeskedő tudományosságnak. E cikk nem foglalkozik Lustiger tudományos munkáságával, annál inkább azzal a harmadik eszmei-rokonsági kategóriával, ami a két bíborost mindennél szorosabban egybefűzi. Ez pedig a zsidóság, Lustiger esetében bevallottan, Erdő Péternél a nyilvánosságtól rejtve.

 

Lustiger valódi énjét a halálakor megjelent nekrológok is igazolják: „A keresztény világ egyik legjelentősebb személyiségét, Franciaország a morális és szellemi értékek egyik legnagyobb alakját, a zsidó világ pedig egyik legdrágább barátját vesztette el Jean-Marie Lustiger személyében – nyilatkozta a franciaországi zsidó közösségek tanácsának főtitkára a 80 éves korában elhunyt francia bíborosra emlékezve. Az egyetlen katolikus főpap volt, aki újságcikkek is kiemelték, hogy Lustiger elsősorban zsidó volt, humanista, világpolgár, és csak ezután következhet a kikeresztelkedésének és Franciaországnak említése. Párizs érseke Aaron névvel született lengyel származású askenázi zsidó szülők gyermekeként. „Zsidónak születtem, és mindig is az maradok. Számomra Izrael küldetése az, hogy a világosságot elvigye a nemzeteknek. Ez az én reménységem, és hiszem, hogy ennek elvégzésére a kereszténység a megfelelő eszköz.” Lustiger 1926-ban született, 1951-ben járt először Jeruzsálemben, és ott kezdett el először komolyabban foglalkozni saját zsidóságával és népének üdvtörténeti küldetésével. Az 1970-es években merült fel benne, hogy Izraelbe költözik. II. János Pál azonban 1979-ben Orléans püspökévé, két évre rá pedig Párizs érsekévé nevezte ki Lustiger-t, aki 1983-ban elnyerte a bíborosi címet is. Huszonnégy éven át irányította a francia katolikus egyházat. II. János Pál pápa bizalmasaként 2005-ben arra kérte az akkor már halálos beteg egyházfő, hogy képviselje a Vatikánt Auschwitz felszabadulásának 60. évfordulóján. Ennek kapcsán találgatások kezdődtek arról, hogy János Pál a megbízással azt jelezte, hogy a párizsi érseket szeretné utódjául. Ebben azonban részben visszavonulása illetve betegsége akadályozta meg. A vallások közti párbeszéd egyik úttörőjének számító Lustiger katolikus hitre térését a zsidó közösség eleinte elutasította. Mégis odafigyeltek rá, mivel a pápa kíséretében is gyakorta feltűnt és háttérműködése jelentőssé vált. Ő szövegezte meg azt a bűnbánati nyilatkozatot, melyben a francia katolikus egyház bocsánatot kért a zsidóktól. Ő kísérte el II. János Pált annak 2000-es jeruzsálemi útjára, amikor is először járt pápa a Siratófalnál és ismerte el a kereszténység tartozását az „idősebb báty” felé, majd 2001-es damaszkuszi útja során is, ahol a pápa személyében először látogatott meg katolikus egyházfő mecsetet. Párbeszédre szólított a zsidók és keresztények között. Lustiger volt az első bíboros, aki felszólalt a Zsidó Világkongresszuson, és az ő kezdeményezésére indult el New Yorkban az évenként megtartott zsidó–katolikus találkozó ortodox zsidók és katolikus bíborosok részvételével.

 

Erdő Péter múltja és jelen működése pontos tükre Lustigerének. Zsidóból lehetett valaki Párizs érseke? Akár a pápai trónus várományosa? Sem a francia, sem a katolikus világegyház nem vetette fel e kérdést. Ami pedig a pápai utódlást illeti: Erdő Péter neve is jól csengően hangzik vatikáni körökben egy későbbi pápaválasztást illetően. Ha lehetett lengyel, német pápa, a világpolitika igényei szerint akár magyar is következhet. Erdő Péter a sokat idézett zsidó-keresztény párbeszéd jegyében („királyi televíziós show-műsorban”) kiállt Schweitzer Józseffel is. Ugyanők immár hármasban, Vízi E. Szilveszterrel kiegészülve Hit, erkölcs, tudomány címmel könyvet adtak ki, bizonyítva a zsidóság, kereszténység és tudományosság legújabb kori összefonódását. Mivel a Magyar Tudományos Akadémia (történészei, jogászai, közgazdászai…) a világ szabadkőművességének kiszolgálói, az előbbi hármas szövetség bizonyítja, hogy nincs ez másként a legfelsőbb zsidó és katolikus körökben sem, Párizstól Budapestig. E cikk eszmei folytatása a Jogászok a trónszékben, A jogállam tudományos bűnszövetkezete c. írásoknak. A fizikailag lefegyverzett, elhallgattatott Magyarországot ma nem lehet említeni az unió nélkül, az uniót a zsidó és kommunista történetírás nélkül, a mai Európát pedig a nemzetközi szabadkőművesség múltjának és jelenének ismerete nélkül. 1956 szabadságharcának valamennyi évfordulóján továbbra is időszerű a hármas jelszó: Habsburg, kommunista, cionista unió - büszke, szabad magyarnak nem való!

 

Dr. Nagy Attila

orvos, közíró

 

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-10-26. - HÍRHÁTTÉR TV: Isten vagy a Sátán Izraele? (videoklippel)
/Christian Crown - Molnár F. Árpád/
(Zene: Enigma)
Tartalom: Igaza van-e ama gyülekezeteknek, akik azt állítják, hogy Izrael Istené? A Moszad és a titokzatos Nagy Babiloni Szajha kapcsolata, valamint Izrael és a világ titkosszolgálatainak Babilon által biztosított tudatmódosító, időjárás- és földrengés-szabályozó eszközrendszere, bankrendszer, éhezés, média, ateizmus, szexualitás. (Film, 13 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

2008-10-24. - HÍRHÁTTÉR TV: A hamis apostolok és a Sátán zsinagógája - Jelenések Könyve 2. Rész
/Molnár F. Árpád/
(Zene: Enigma)
Tartalom: Dermesztő, mégis magával ragadó filmünkben, az Enigma sodró dallamaival a világ titkosszolgálatairól főleg a pártok és az egyházak vonatkozásában, a Háttérhatalom feltárásával. S miközben újabb kódokat adunk át, csaknem mindig szól a zene. Olyan dolgokba vezetjük be a kívülállókat, amelyek a Forrás felé vezetnek, akik pedig többet vagy mindent szeretnének, jöjjenek és döntsenek. Mert noha az Emberiség java számára nem létezik menekvés, ebben a világban mégis minden lehetséges. (Film, 46 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

2008-10-07. - A MAZSIHISZ és a Jad Vashem Bizottság hallgat
/Bokor Imre (JB-elnök)/
Részlet: Sajnálatos, hogy a MAZSIHISZ vagy/és a Yad Vashem Bizottság egyes esetekben nem körültekintően járt el a kitüntetés adományozásánál, illetve az elbírálás során kialakított döntés meghozatalánál. A kirívóan diszkriminációs eljárásukat, az alábbi  két  pontban rögzítettek szemléltetik.


 

 

2008-10-04. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Járhat-e börtön Holocaust-tagadásért?
/Christian Crown - Molnár F. Árpád/
Tartalom: Christian Crown munkaerő gazdálkodóval - a Háttérhatalom létének érintésével - arról társalgunk, megtorolhatjuk-e szabadságvesztéssel bárki olyan véleményét vagy szándékos hazugságát, amivel tagadja a Holocaustot, 1956-ot, az 1945-ös sztálini, tömeggyilkos megszállást, az örmény vagy a srebrenicai népirtást stb.
KLIKK az oldalra! (14 perc)
(Meghallgatható és letölthető!)


 

2008-09-03. - HÍRHÁTTÉR TV: Regős Péter botrányverse
/Kovács Gyula (MNP) - Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Magyar Zsidók Világszövetsége szóvivőjének, Regős Péternek a magyargyalázó verséről beszélgetünk Kovács Gyulával, a Mecsek Nyugdíjasklub megalapítójával, a Magyar Néppárt tagjával. (A képen, kékben Meir Dagan, a Moszad echelonista igazgatója.) (Film, 8 perc)


 

 

2008-08-25. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Vért Adtál nekik inni, mert méltók rá - Egyedülálló prédikációk Babilon titkaival és az élő Jelenések Könyvével
/Molnár F. Árpád/
(Handel Messiásával.)
Tartalom: Magyar nyelven eddig soha, sehol nem hallható, a valósághoz ragaszkodó prédikációkat hallhatnak innen, a Hírháttérről diffúzálva. Lépésenként leszámolva az államtitkokkal mondjuk el a globalizáció valóságát, melyet több ezer évvel ezelőtt Megprófétáltatott az Isten.
KLIKK az oldalra! (44 perc) A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

 

 
Előző cikk:
2008-10-31. -
HÍRHÁTTÉR TV:
A hamis bírók és a Teremtő Bosszúja
/Tánczos Krisztina - Molnár F. Árpád/
(Zene: Enigma)
Tartalom: Krisztus hamis bírákról és áldozataikról szóló Példázata mentén a közélet és a média elátkozott, végtelenül romlott világáról is szót ejtünk. Ama közéletről és médiáról, amely az egész világot elhitette, tönkretette, és az utolsó pillanatig azon lesz, hogy valamennyiünk vesztére pusztítsa a Földet. Különleges atmoszférájú filmünkben - mint az már szinte hagyomány - csaknem szüntelen szól a zene. (Film, 14 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
HÍRHÁTTÉR - A babilonisták gyűlölt ellensége
2008-11-02. -
Minden idők egyik, ha nem a legnagyobb UFO-inváziója (Fotókkal!) - Amit Babilon elvett, azt a Hírháttér visszaadja
/Molnár F. Árpád történelmi leleplezése/
Részlet: Ma már csak kevesen emlékeznek arra - nem véletlenül van az Echelon-rendszer, amely elrejtette -, hogy minden idők egyik legnagyobb UFO-inváziója történt 1989 telén (...). Az invázió mára agyonhallgatott és a Megjövendölt mikrohullámú stb. Babiloni Rendszer erőforrásaival feledésre ítélt történelmi eseménye - mely napokon át tartott - Magyarország fölött következett be, nem véletlenül.

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu