Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Thürmer Gyula a Humanista Pártról

 

2009-01-23.
Thürmer Gyula (Munkáspárt-elnök)

 


Filmajánlatunk: "A hajléktalanság és eredete" címmel a Hírháttér keresztyénszociális reformfilmje Christian Crownnal és Molnár F. Árpáddal, csak az erkölcsi analfabétáknak nem nyújt legalább kellemes időtöltést.

Szeressük egymást gyerekek! Szeressük egymást gyerekek?
 
„Szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs. Ennél szebb szó, hogy szeretet, a nagyvilágon nincs. Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár. Szeressük egymást gyerekek, Hisz minden percért kár!” Énekli a magyar nemzedékek óta Seress Rezső dalát. Mindjárt megérted, hogy miért jutott ez a dal az eszembe.

A ferencvárosi választásokon a Humanista Párt 3,68 százalékot ért el, amivel igencsak felhívta magára a figyelmet. 2006-ban ugyan nekifutottak a parlamenti választásoknak, de a jelöltállítás nem sikerült. Igaz, az önkormányzati választásokon már Budapesten is tudtak listát állítani, élén ugyanazzal a Várady Tiborral, akit most a Ferencvárosban is bevetettek. Országosan kaptak 3579 szavazatot. Most pedig összegyűjtötték a kopogtató cédulákat annak ellenére, hogy gyilkos verseny volt, tele törvénytelenséggel, emberi és politikai szemétséggel. Sőt, még pénz is tellett egy kis kampányra.

Az embereknek nagyon elegük van a parlamenti pártokból, és általában a politikai elitből. Jöjjön valaki, aki ezek ellen van, s én, a bizonytalan, de nagyon öntudatos magyar választó rá szavazok! Ki ne becsülné a humanizmust, olyan ismeretlenül is hangzik? Hát, gyerünk! Kicsit primitíven ez a jelenség lényege. Aki ugyanis veszi a fáradságot, és végiggondolja a humanisták programját, aligha hiszi komolyan, hogy bármi is megváltozik, ha történetesen bejutnak a parlamentbe. Várady Tibor, aki egyébként tiszteletre méltó ember, most azzal kampányol, hogy kiáll „a melegek egyenjogúságáért, és a hajléktalan emberek lakhatáshoz való jogáért.” Nem én találtam ki, ők írják a röplapjaikon. Hát, mit mondjak? Az a gyanúm, hogy a melegek egyenjogúsítása nem is áll olyan rosszul. De, ha még rosszul is állna, kettő darab - házasságra és közös gyerekre váró - férfi viszonyának jogi rendezetlensége mégsem ugyanaz, mint fetrengeni a budapesti utcán. Gyanítom azt is, hogy a hajléktalanok között nem igen találni melegeket. Szóval, a humanisták igazságokat tálalnak, de egy kreált világban élnek.

De rendben, legyen! Folytatom, mert most jönnek az izgalmas részek: a Humanista párt „a budapesti olimpia értelmetlen luxuskiadásai helyett az egészségügyi, oktatási, szociális fejlesztéseket tekinti elsődlegesnek.” Ez már körülbelül olyan, mintha el akarnám neked adni a Lánchidat, s te tiltakoznál, hogy túl drága. Mint bizonyára tudod, a budapesti olimpia egy álom, ízlés dolga, hogy édes álom vagy rémálom, de maximum egy álom. Még akkor is az, ha a pro- és kontra tanulmányok megírásával egyes fővárosi értelmiségiek máris jól keresnek. Ahogyan a Lánchidat nem adhatom el, olimpiát sem lehet ütre-tütre rendezni.

Innen tovább a humanisták anyagai – enyhén szólva – eltérnek az igazságtól. Idézem: „A Békejelet kezdeményező Várady az egyetlen jelölt, aki elutasítja Magyarország csatlakozását az afganisztáni és iraki hódító háborúkhoz.” Nem vitatom, hogy tényleg ellenzi a háborút, de a Munkáspárt, és jelöltje Paulik Péter István legalább olyan hévvel és lelkesedéssel tette és teszi ezt, mint a humanista jelölt. A béke ügyének nem tesz jót, ha megmásítjuk a valóságot.

A humanisták bedobtak még egy poént, aminek nagy jelentőséget tulajdoníthatnak, mivel Várady úr még a Nap TV műsorában külön is aláhúzta. A Humanista Párt az egyetlen, amely „egyaránt elutasítja a kommunizmus és a neoliberális kapitalizmus bukott gazdasági modelljeit.” Kedves humanisták! Mi sokszor értelmesen együtt tudtunk működni. Akkor is, amikor a háború ellen emeltük fel szavunkat, akkor is, amikor a kórházak eladása elleni népszavazásra gyűjtöttünk aláírásokat. Nézeteink a múltról, az osztályharcról, a világ rendjéről akkor is eltértek, de értelmes ügyekben pragmatikusan együttműködtünk. A mostani parlamentből nem a tisztesség és humanizmus hiányzik egyedül. Egyébként nem kétlem, hogy ezeket az értékeket Önök jól képviselnék. A mostani parlamenttel, a mostani kormánnyal az a döntő baj, hogy nem fejezi ki a dolgozó emberek, a szegények, a rendszerváltás és az EU-csatlakozás kisemmizetteinek érdekeit. A politika arról szól, hogy az ország javait a kormánypártok ellopják, az ellenzék pedig legfeljebb csak elégedetlenkedik. A mai Magyarországon nem csak az a baj, hogy szemét, becstelen, tolvaj, korrupt emberek ülnek a hatalomban. Az a baj, hogy kapitalizmus van. A szocializmusba ma belerúgni szerintem taszító és fölösleges is, mert a mai világunk bajaiért nem a szocializmus a felelős. A mai világ bajaiért a magyar kapitalizmus a felelős, amely kitermelte és még sokáig felszínen tartja a korrupciót, a törvényesített lopást, a szegények kisemmizését. És ez mindaddig így lesz, amíg a dolgozó emberek nem jönnek rá, hogy jobb életre csak akkor számíthatnak, ha az ő igazi képviselőik ülnek ott a parlamentben. A humanisták lehetnek egyénileg becsületes, jólelkű és jó szándékú emberek, de ez a lényegen nem változtat. A lényeg az, hogy a dolgozó ember nincs ott a hatalomban. A Ferencvárosban induló pártok közül őket a Munkáspárt képviseli.
 
Thürmer Gyula

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-09-21. - HÍRHÁTTÉR TV: A hajléktalanság és eredete - Reformfilm
/Christian Crown - Molnár F. Árpád/
(A film közben Vangelis mindvégig szól)
Tartalom: Különleges hangulatú és elévülhetetlen tartalmú filmet láthatnak és hallhatnak médianevén Christian Crown-nal - aki eredetileg munkaerő-gazdálkodó - és a Hírháttér főszerkesztőjével, Molnár F. Árpáddal. A Hírháttér keresztyénszociális reformfilmjében nem csak a hajléktalanságról és annak megoldásáról beszélgetünk, de arról a titokról is, amelynek lépésenként történő feloldása meg fogja változtatni az egész Emberiséget. (Film, 20 perc)

 

2008-08-12. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Séta a homoszexualitás körül
/Molnár F. Árpád/
(Jean Michel Jarre "Napéjegyenlőség" című albumának 3. darabjával.)
Tartalom: Kényelmesen a homoszexualitáshoz és a homoszexuálisokhoz való helyes viszonyulásról, bel- és külföldi tüntetésekről és nemzeti kulturáltságról, a Jézus Krisztusi Tanítások alapjain. Közben végig szól a zene.
KLIKK az oldalra! (35 perc) A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

2008-01-16. - Az Alkotmányból az "A hajléktalanság teljes felszámolása" című felvételhez
/Tóth Katalin/
Részlet: Ezek a jogszabályi rendelkezések minden állampolgárra alapjogként biztosítják azt a védelmet, amelyek alkalmazási hiánya miatt mégis számtalan sokan kerülnek ma veszélyes helyzetbe, valamint életveszélyes állapotba. (...) Tehát a törvény szerinti jog, amely mindenkinek kijárna, meg kellene, hogy védje azokat, akik védelemre, segítségre szorulnak.


 

2008-01-16. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: A hajléktalanság teljes felszámolása
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Egyszeri 30 milliárd forintból megoldható az ország 30 ezer hajléktalanjának élethosszig történő, saját, zárható lakrészbe történő elszállásolása. Példák a bűnöző állam szabad rablásáról és az emiatt bekövetkezett tömeges elhalálozásokról. FELSZÓLÍTÁS AZ EGYHÁZAK VEZETŐI FELÉ! KLIKK az oldalra! A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

 

 
Előző cikk:
2009-01-23. -
Dr. Szabadi Béla perének újabb fordulójáról
/Szabadi Béla/
Tartalom: Szabadi Béla közleménye következő bírósági tárgyalásáról, a bírói elfogultsággal szemben.

Lap teteje

Következő cikk:
2009-01-23. -
Van-e napja a magyar kultúrának?
/Nagy Attila (orvos, közíró)/
Részlet: Gondolatébresztőnek mindjárt Debrecen szolgál, ahol a híres Kollégiumban egykor Kölcsey is tanult. 2009. január 22-én, a Himnusz születésének emléknapján Debrecenben a Kölcsey Központban holokauszt kiállítás van.

   

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu