Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Szekusok

 

2008-07-31.
Keztyűs Sándor (Románia)
 


Nicolae Ceausescu, a kivégzett román diktátor

           Őszintén megvallom, vegyes érzések kavarogtam bennem, amikor egy keményhangú írásom közlését az egyik lap nem vállalta. A főszerkesztő régi ismerősöm, évekig minden fenntartás nélkül lehozta anyagaimat. Aztán barátian, érzésem szerint őszintén, választ kaptam kétkedéseimre, amikor közölte velem: megpróbálta kieszközölni, hogy lehozzanak valamit a témából, de a kiadó vezetősége úgy döntött, túl nagy falat.

       Gondolom, a “kiadó vezetősége” tartott a laptulajdonosoktól, akiknek a legcsekélyebb érdekük sem fűződik ahhoz, hogy visszásságokat leleplező kemény írások jelenjenek meg az általuk birtokolt lapokban. Valóságos sajtócézárok, már az is csoda, hogy magyar nyelven is megjelentetnek egyetlen napilapot.

       Említettek, a Capital című kiadvány értékelése szerint a leggazdagabb románok, saccolt vagyonuk 1,9 és 2,1 milliárd dollar. Ugyanis ikrekről van szó, Ioan és Viorel Miculáról, akik Kakacseny faluban látták meg a napvilágot, amit aztán átkereszteltek hivatalosan is – megtehették, volt rávaló – Kukucsenynek, bár így sem valami vonzó megnevezés.

      Az ikreket azzal gyanúsítják, hogy a volt titkosszolgálat, a Szekuritáté pénzének egy részéből indították immár polipszerűen szerteágazó vállalkozásaikat.

      A történet 1984-ben kezdődik, legalábbis jelenleg ez érdekel leginkább bennünket, amikor a fivérek Svédországba emigráltak azzal a konkrét megbízással, érjék el azt, hogy megkapják a svéd állampolgárságot, majd visszatérve Romániába, mint jelentős vagyonnal bíró svéd üzletemberek, kamatoztassák a Szekuritáté pénzét. Egyelőre, a megígért tőke hiányában vállalkozásba is kezdtek, szerény cégecskét alapítottak kereskedelmi tevékenységgel, ami azonban az igazi kapitalizmus körülményei között hamarosan tönkrement. Szociális lakásban, segélyekből tengették mindennapjaikat.

        Valamilyen módon azonban elérték, hogy 1990-ben megkapják a svéd állampolgárságot, s a következő évben, 1991-ben már vissza is tértek Romániába, ahol azonnal apró, nem eléggé tisztázott módon, kis cégeket jelentettek be, három évvel később pedig elkezdődött a nagyarányú “kibontakozás.”

      1994 decemberében, kevesebb, mint két hét alatt Ioan es Viorel Micula nagyhirtelen 14 céget indított el, amelyek bankszámláin a semmiből, csillagászati összegek jelentek meg. Megfejthetetlen titok, hogy azok a szerencsétlen, szociális lakásban és segélyeken tengődő senkiházik, hogyan jutottak, mintegy varázsütésre, mesés vagyonok birtokába. Ezután pedig következett a román állam által számukra nyújtott privilégiumok hosszú sora, amelynek szinte valamennyi ellenőrzésre hivatott intézmény elősegítője volt. Néhány évvel ezelőtt már körülbelül ötezer milliárd lejjel tartoztak a román államnak, eljárás nem indult ellenük, hanem folyamatosan átütemezték az adósságot, amelynek fejébe azonban egyetlen lejt sem fizettek. Másokat két fej káposztáért évekre ítélnek el.

        Jogtanácsosuk az a Cigan Ioan ügyvéd, akinek a felesége egy időben táblabírósági alelnök volt, ma is a több megyére kiterjedő hatáskörű jogi intézmény bírája, akinek korrupt ítéleteiről a sajtó is cikkezett. Nem eléggé hatékonyan. Cigan Ioan a 2004-es választásokon a soviniszta, magyargyűlölő Nagyrománia Párt színeiben indult egy szenátori székért, de lecsúszott róla. Mi lehet a kötődés az ikrek és hűséges nagyromán jogászuk között? Cigan Ioan nyilvánosan elismerte, hogy a nagy decemberi felfordulás előtt (1989 december 22-én állítólag forradalom által kiváltott rendszerváltás volt Romániában) a szekuritáté őrnagya volt, sokak szerint perverz verőlegénye. Felesége, a bírónő, kapcsolati nyilatkozatában azt írta, hogy szekus férje katonatiszt volt.

       Hogyan is gondoltam én, hogy egy bizonyos témában a pohárba tiszta vizet önteni próbáló írásomat, magyar létemre, ezeknek a lapja, még ha magyar nyelven is jelenik meg, lehozza.
 
 

                                                   Keztyűs  Sándor


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-07-14. - Multimilliókkal elbocsájtott részeg rendőr - Gőbl György, soproni emberjogvédő levele a Fejér Megyei RFK vezetőjének
/Gőbl György (KJE-titkár)/
Bevezetés: Levelemet egy időben másolatban és titkos másolatban más címekre is elküldőm. Levelem nyilvánosságra hozatalával az ügy eltussolását, szeretném megakadályozni. (A képen: Gőbl György)

 

 

2008-07-02. - Most és mindörökké
/Keztyüs Sándor (Románia)/
Részlet: Az ügybe alaposan beavatott rendőrnő (valakinek el kell végeznie a szívesen vállalt piszkos munkát) állítása szerint ügyészi nyomásra, minden fondorlattal arra próbálta rávenni az idős embert, vonja vissza feljelentését, mert különben igen rosszul járhat...

 

2008-06-25. - Egy csepp az állami- (és) rendőrbűnözésből: Mely sortüzes pszichopaták lopták el és mennyiért a Kecskeméti Bútorgyárat? - Molnár F. Árpád rendőrtaposása
/Molnár F. Árpád/
Részlet: ...ritkán nem tudja az NBH már az alvilági gyilkosságok elkövetése előtt, kik, kiknek a likvidálására készülnek, hiszen azok, akik egyáltalán szóba jöhetnek gazdasági bűntettek vagy emberölések vonatkozásában, mindig be vannak technikázva, a digitális adatok feldolgozását pedig ma már nem emberek, hanem számítógépek végzik, és a szövegértelmező programok által csak a legfontosabb adatokat továbbítják...

 

2008-06-03. - Totális bűnszövetkezeti állami összefonódások Romániában - 9 hónap letöltendő a feljelentőnek
/Keztyüs Sándor (Románia)/
Részlet: ...a szekuritáté ügynöke volt, s talán ma is az, fizikailag bántalmazza... (...) Vádolom az ügyészeket, akik... (...) Vádolom a Bihar megyei igazságszolgáltatás intézményeit... (...) Jogosan beszélhetünk tehát – nem csupán az én esetemben – a törvények kijátszására létrehozott bűnszövetkezetről.

 

 

 

 
Előző cikk:
2008-07-29. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Minden újságíró és blogger leverni való söpredék? - Az egyre szaporodó újságíróverésekről Nyíregyháza Jobbik-alelnökével
/Lipusz Zsolt (Jobbik-alelnök) - Molnár F. Árpád/
(Offenbach Orpheuszával.)
KLIKK az oldalra! (23 perc)
(Meghallgatható és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-08-01. - HÍRHÁTTÉR TV: Géntechnológia a globalizáció urai kezében
/Molnár F. Árpád/
A tartalomból: Helyzetünkre példázatként arról beszélünk, hogy néhány évtizeddel később, amint egy faj bárhol felfedezi a rádióhullámok létezését, hozzákezd saját DNS-ének megváltoztatásához, és fajtársai fölé emelkedve istenné válik. (Film, 26 perc)

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu