Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek
HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA - A világot irányító elmeuralmi Echelon-Rendszer világszintű leleplezésén keresztül a Világrendszer "összeomlását" és újraformálását közvetlenül előidéző médium.       *** hirhatter.com ***

Soós József (Kárpáti Magyar):       "Mi az Isten akaratát teljesítjük, éppen ezért mindenki szemében utálatosak vagyunk, akik a Háttérhatalom kiszolgálói, illetve Babilon foglyai."

   

Obama államcsínye Honduras ellen (Közlemény és cikk)2009-07-01.
Munkáspárt és Thürmer Gyula (Munkáspárt-elnök)

A Magyar Kommunista Munkáspárt elítéli a hondurasi államcsínyt
 

1. A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága nevében határozottan elítéljük a Honduras alkotmányosan megválasztott kormánya elleni katonai államcsínyt és követeljük Manuel Zelaya elnök visszaállítását tisztségébe.

2. A Magyar Kommunista Munkáspárt szolidáris azzal a küzdelemmel, amelyet a hondurasi nép folytat a szegénység, az éhség, az egyenlőtlenség, a kizsákmányolás ellen, a széles körű reformok megvalósításáért.

3. Honduras elnöke számos reformot valósított meg, ami sértette a hondurasi nagytőke és az USA imperialista erőinek érdekeit. A Magyar Kommunista Munkáspárt szolidaritását fejezi ki Honduras harcával, amelyet az imperializmus azon kísérletei ellen folytatnak, hogy akadályozzák a békét, a fejlődés, a demokráciát a térségben.

4. Elítéljük Patrícia Rodas miniszter asszony meghurcoltatását, a Kuba, Nicaragua és Venezuela nagykövete elleni törvénytelen fellépést.

5. Felhívással fordulunk a magyar szakszervezetekhez, minden demokratikus erőhöz, társadalmi szervezetekhez, hogy határozottan lépjenek fel az államcsíny ellen.

6. A Magyar Kommunista Munkáspárt kéri a magyar kormányt, hogy ítélje el az államcsínyt, és szálljon síkra azért, hogy Zelaya elnök ismét elfoglalhassa hivatalát.

Budapest, 2009. június 29.

Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége

 

Obama első államcsínye
 

Június 28-án a hondurasi fegyveres erők letartóztatták az ország elnökét. Az 57 éves Manuel Zelaya „bűne” az volt, hogy népszavazásra akarta vinni az alkotmány módosítását. A mostani alkotmány szerint ugyanis a köztársaság elnökét nem lehet újraválasztani. Egyszer sem! Igen ám, de Manuel Zelaya nem kis fába vágta a fejszéjét. Elhatározta, hogy a teljes mértékben az Egyesült Államoktól függő szegény országot kiszabadítja az amerikai függőségből, és a hazai forrásokra támaszkodva megkísérli elindítani az országot a fejlődés útján. Ehhez egy elnöki mandátum kevés.

 


Az amerikai kontinensen elhelyezkedő, 7 és fél milliós lakosú Honduras elnöke, Manuel Zelaya Rosales 2005-ben került megválasztásra. Hondurasban az elnök egyben a köztársasági elnök is. Népszavazást akart kiírni alkotmánymódosítás céljából, miszerint újraválasztható lehessen-e Honduras elnöke. Kezdeményezésére - nemzetközi szervezésre - katonai puccsal távolították el.
(Molnár F. Árpád (A fotót a Munkáspárt küldte be))

Honduras alig nagyobb Magyarországnál, területe 112 ezer négyzetkilométer. A 7,4 millió hondurasi 44 százaléka ma napi 2 dollárnál kevesebb pénzből kell, hogy megéljen. A munkanélküliség 40 százalék körül van. Honduras a nagy társadalmi egyenlőtlenségek országa. A lakosság 10 százaléka uralja az ország javainak 42 százalékát.  Nekik nem is olyan rossz az amerikai függőség. Manuel Zelaya elnök velük szemben a nemzeti kis- és középpolgárságra, a szélesebb tömegekre igyekszik támaszkodni terveiben. Szó sincs itt szocializmusról, de igenis markánsan szembeszállt a multinacionális vállalatok, és a külföldi tőkét kiszolgáló hondurasi burzsoáziával. 2008-ban Honduras csatlakozott az ALBA együttműködéshez. Az ALBA annyit jelent, mint Bolivári Alternatíva a mi Amerikánk Népei számára. Az elnevezés Simon Bolivárra, az amerikai népek függetlenségi harcának legendás alakjára utal. Bolivár útját ma olyan országok követik, mint Venezuela, Bolívia, Ecuador, Nicaragua, Kuba és mások. Június 24-én az ALBA- tagállamok az „alternatíva” szót felcserélték az „Allianza” szóval, ami már szövetséget jelent. Az ALBA- államok szerint egy útjuk van: a multinacionális vállalatoktól való függetlenség kivívása a belső piacok fejlesztésével és a térség országainak együttműködésével. Ez feltételezi a nemzeti iparok fejlesztését, a gyarmati gazdasági szerkezet felszámolását, sőt a politikai intézmények demokratizálását, a néptömegek szerepének növelését. Egy példa: a Hondurasban felhasznált gyógyszerek 80 százalékát a multik gyártják. A gyógyszerek nagyon drágák, a multik hatalmas haszonra tesznek szert. 2009 elején a hondurasi kormány elhatározta, hogy a gyógyszerek zömét ezen túl az ALBA- országoktól, elsősorban Kubától szerzi be. Már kevesebbért is követtek el államcsínyeket.

Zelaya elnököt 2005-ben választották meg. Az alkotmány, amely megköti a kezét, még 1982-ból származik, s a külföldi nagytőkével szoros kapcsolatban lévő hondurasi nagytőke érdekeit fejezi ki.  Zelaya elnök a tömegekre próbál támaszkodni az alkotmány megváltoztatásában. Javaslatát számos szakszervezet és tömegszervezet is támogatta. A megoldás egyszerűnek látszott. Az idén novemberben legyen népszavazás alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásáról. A hondurasi nagytőke jogi eszközökhöz nyúlt. Az ország legfelsőbb bírósága törvénytelen nyilvánította a népszavazást. A döntés – Zelaya mellett – tömegmozdulásokhoz vezetett Hondurasban. Az elnök leváltotta a hadsereg parancsnokát, amely megtagadta a népszavazásban való közreműködést. Erre június 28-án puccsal eltávolították az elnököt, s a mostani parlamenti elnökét, Roberto Michelettit a parlament meg is választotta új elnöknek. Az országban megkezdődött a népmozgalmak szervezőinek letartóztatása.

Bolívia és Venezuela vezetői azon nyomban elítélték az államcsínyt. Chavez venezuelai elnök nagyon is érti a helyzetet, hiszen 2002-ben kísértetiesen hasonló körülmények között hajtottak végre államcsínyt ellene. Chavez készültségbe helyezte a venezuelai hadsereget. Chavez kijelentette: „Korszakalkotó változások korát éljük. Mély változások kellenek a jobboldal, az oligarchák legyőzéséhez, a szegénység leküzdéséhez. E változásokat senki sem tartóztathatja fel.”

A Riói csoport országai, így Argentína, Belize, Bolívia, Brazília, Columbia, Chile, Costa Rica, Kuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaica, Mexikó, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Dominikai Köztársaság, Uruguay és Venezuela nyilatkozatban ítélte el az államcsínyt, és követelte Zelaya visszaállítását. Az alkotmányos rend visszaállítása mellett szólt számos más dél-amerikai ország és szervezet is, sőt az Európai Unió képviselője is. Oroszország és Kína eddig hallgatott.

Az Egyesült Államok közben úgy tesz, mintha semmiről sem tudna. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter Washingtonban kijelentette, hogy a Manuel Zelaya hondurasi elnök elleni fellépést mindenkinek el kell ítélnie, s az országban be kell tartani a demokratikus elveket, tiszteletben kell tartani az alkotmányos rendet. Az Obama-kormány külsőségeiben megváltoztatta az amerikai politikát. A népszerű néger elnök párbeszédet, közös fellépést hirdet, miközben a lényeg a régi: biztosítani a nagytőke, az Egyesült Államok uralmát. Honduras persze apró hal az USA számára. Az igazi tét Kuba és Venezuela. Ott azonban már az USA-nak is meg kell gondolnia, hogy miként cselekszik. Most Honduras látszik a gyenge láncszemnek, amelyet az USA megpróbál átszakítani.

Zelaya elnök időközben Costa Ricába menekült és onnan hirdet nemzeti ellenállást. Angel Alvarado, a népi szakszervezeti blokk elnöke június 29-tól általános sztrájkot hirdetett. Az elnöki palota körül folyamatosan 15-20 ezer ember tüntet.

*** 

A hondurasi államcsínyt elítélte a chilei, a venezuelai kommunista párt vezetése, és több más baloldali párt is. A nemzetközi szolidaritási akcióhoz csatlakozott a Magyar Kommunista Munkáspárt is. „Nem lehetünk közömbösek, amikor a haladás ügye ellen a tőke könyörtelen eszközökkel lép fel.” – nyilatkozta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

A Hírháttér alábbi rendkívül népszerű gyorsfilmjét - aki még nem látta - messzemenően érdemes megtekinteni! A címe:
A CIA népirtásokat pártoló terrorizmusa ellen - Az Amerikai Nagykövetséggel beszéltünk
(A lejátszó jobb alsó ikonjára kattintva teljes képernyőre válthat!)
Ide kattintva a naponként egyre felértékelődő dokumentumanyag forrásoldalára jutnak, ha pedig ide klikkelnek, azonnal saját gépükre menthetik!

HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA
A világot irányító Echelon-Rendszerek magyarul első és kizárólagos leleplezője
http://hirhatter.com
Tel.: 30/919-6386 ; 76/320-450
Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b., fsz.2.


A Háttérhatalom léte és technológiái, valamint az Emberiség helyzetének megértéséhez a Hírháttér kapcsolódó alapirodalmából:
A teljes Ringier médiamaffia-hálózat betiltotta! HÍRHÁTTÉR: Ezt a földet újraírja
2008-10-02. - HÍRHÁTTÉR TV: A Háttérhatalom, ama Nagy Babilon - Meglátni a Pokol Kapuját...
/Christian Crown - Fenyvesi Theresa - titok és Molnár F. Árpád/   (Film, 31 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

2008-12-26. - Beszervezésem elő(zmé)nyei
/Tánczos Krisztina (Tánczos Gábor nagynénje)/

HÍRHÁTTÉR: A Valóság kapuja
2009-01-03. - Angyalok és ördögök - Rettentő pillanatok az arisztokrácia rejtett világából
/Molnár F. Árpád - km. Tánczos Krisztina/

2009-01-15. - HÍRHÁTTÉR TV: A Háttérhatalom Neve: A Titokzatos Nagy Babilon - A Jelenések Könyve Elkezdődött
/Molnár F. Árpád/   /Zene: 8 zeneszerzőtől/   (Film, 97 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

HÍRHÁTTÉR - Ahol a jövő életre kelt
2009-02-01. - HÍRHÁTTÉR TV: DNS és foton, és a szörnyek istenné váltak
/Christian Crown - Molnár F. Árpád/   /Zene: Enigma - Touchness/   (Film, 16 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

2009-02-02. - HÍRHÁTTÉR TV: A CIA népirtásokat pártoló terrorizmusa ellen - Az Amerikai Nagykövetséggel beszéltünk
/Molnár F. Árpád/   KLIKK az oldalra! (12 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

HÍRHÁTTÉR - Háború az Emberiség ellenségeivel szemben!
2009-03-22. - Transzba vetett Föld - A HAARP és a totális kontroll technológiáiból, belülről - (ALAPMŰ)
/Molnár F. Árpád/

2009-04-26. - A HAARP titkos alkalmazási területeiből, és a világuralom - A világ soha nem publikált titkaiból
/Molnár F. Árpád/

2009-05-14. - HÍRHÁTTÉR TV: Bevezetés a Világ titkaiba
/Molnár F. Árpád/   /Zene: Alban Berg, Sir Edward Elgar, Lendvay Kamilló, Ligeti György, Reményi Attila/   (Film, 92 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

2009-05-20. - Nemzetbiztonsági csúcsbotrányok, Emberiség elleni terroristák - Kulisszatitkok
/Molnár F. Árpád/

2009-05-21. - A felrobbant katonai repülőgép: A Bajnai-Orbán Egypártkormány tömegmészárlásai Indonéziában
/Molnár F. Árpád/

Orbán Viktornak való ajánlás helyett: 2009-05-23. - A Cégen belülről: Az NBH és a hajdani Orbán-kormány soha, sehol, senki által nem publikált titkosszolgálati módszereiből és eszközeiből
/Molnár F. Árpád/

HÍRHÁTTÉR - Rekordokat rekordokra 2009-06-05. -
A Világállam légi tömeggyilkosságairól - Katonai- és államtitkok az Emberiség ellen
/Molnár F. Árpád/

ALAPMŰ! : 2009-06-21. - Elmeprogramozás, teljes kontroll: háttérhatalmi, katonai stb. titkosszolgálati Echelon-áldozatok az egész bolygón
/Molnár F. Árpád (Echelon-tanú)/

Előző cikk:
2009-06-29. -
HÍRHÁTTÉR TV:
A maffiaállam nyugdíjazta - Hatszemközt Szeszák Gyula olajügyésszel
/Szeszák Gyula (főügyész, olajügyész, ügyvéd) - Nagy Sándor (Naleksz) - Molnár F. Árpád/
/Zene: Ives: Himnusz és a Farscape főcímzenéje/
(Film, 11 perc)
Tartalom: Az elmúlt több, mint fél évszázad alighanem egyetlen olyan ügyésze, aki szembefordult az állami bűnözéssel, Szeszák Gyula. Hajdú-Biharban történt megyei főügyészi kinevezését követően ügyről ügyre Györgyi Kálmán legfőbb ügyésszel és bűntársaival került szembe, míg végül betelt a pohár: mivel megölni nem tudták, fogást pedig nem találtak rajta, kötelező nyugdíjazása mellett döntöttek. Ennek kapcsán hallhatnak Antall József, Kónya Imre és felesége, Kutrucz Ágnes szerepéről is. A filmet videoklippel zárjuk.
(Megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2009-07-01. -
2010-ben jön a váratlan bonyodalom
/Urbán Szabó József (A Magyar Családok Országos Szövetségének elnöke, Szigetszentmiklós önkormányzati képviselője)/
Részlet: A Magyar Családok Országos Szövetsége nyilvánosságra hozza, hogy az egész világ országaiban a tudomány előtt ismeretlenné vált a nemzetek gazdasági és pénzügyi tönkremenésének megoldása. A Földünkön zajló igen súlyos gazdasági és pénzügyi eseményeket, a népellenes folyamatokat ismeretlen eredetű és fékezhetetlen természeti erő mozgatja, amit a jelenlegi tudomány már nem képes kezelni.
   

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu